• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patlıcanlı börek

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18 Ağustos 2011
2 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet kuru soğan
4 adet biber
4 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak su
4 çorba kaşığı margarin ve un

Patlıcanlı börek için önce fırını 200 derecede ısıtalım. Unu bir kaba koyup ortasına yumurta, zeytinyağı, tuz ve yarım bardak ılık su koyup hamuru yoğuralım ve bir süre dinlendirelim. Öte yandan patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suya koyarak acısını alalım, daha sonra yıkayıp süzelim. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanları kavuralım. Patlıcan ve çarliston biberi ilave ederek kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra domatesleri ilave ederek tuz, karabiber ve şekerle tatlandıralım. Son olarak maydanozu da ekleyip soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamuru 2 parçaya ayıralım. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp hamuru fırın kabı büyüklüğünde açalım. Margarini eritelim ve yarısını açtığımız hamura sürelim. Daha sonra hamuru rulo şeklinde bir şerit haline getirip, gül şeklinde saralım ve tekrar yuvarlak fırın kabımızın büyüklüğünde açalım. Hamurumuzu fırın kabımıza yerleştirelim. Üzerine patlıcanlı harcı serelim. Hamurun kalan yarısını da yukarıda tarif edildiği gibi açarak patlıcanlı harçla üzerini kapatalım. Böreğimizin üzerini yağlayıp önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Tulumba tatlısı

4,5 su bardağı un
4,5 su bardağı su
6 adet yumurta
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Kızartmak için:
Orkide Mısırözü yağı

Tulumba tatlısı için ilk olarak suyu tencereye koyup kaynatın. Unu içine koyup karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ilıyınca içine yumurtaları tek tek kırıp karıştırın. Karıştırma işlemini mikser yardımıyla yapın. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Tavaya yağı koyun. Yağ kızmadan önce hamurları sıkıp kızartmaya başlayın. Ateş harlı hale gelince 10 dakika daha kızartın. Ocakta suyu ve şekeri karıştırarak tatlının şerbetini hazırlayın. Kızaran tulumbaları şerbet kasesinin içine atıp şerbeti çekmelerini sağlayın. Tatlının fazla şerbetini süzerek tabaklara servis yapın. Dilerseniz Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.