• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Saray bohçası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Kasım 2011
4 adet yufka
1 su bardağı kaşar rendesi
İç harcı için:
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kase bezelye
2 adet domates
Tuz
İsteğe göre kimyon, karabiber, kekik
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz

Saray bohçası için; patates ve havuçları küp küp doğrayalım, bezelyelerle beraber haşlayalım. İç harcı için kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini yağda soğanla birlikte kavuralım. Üzerine domates rendesi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince hazırladığınız garnitürü, tuz ve baharatını ekleyip, birkaç kez karıştırıp soğumaya bırakalım. Daha sonra yufkayı düz bir zemine yayalım ve üzerine yağ sürüp, ikinci yufkayı da onun üzerine koyup ona da yağ sürdükten sonra yufkayı 8 eşit üçgen parça olacak şekilde bıçakla keselim. Üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığımız iç harcından birkaç kaşık koyup bohça gibi katlayalım. Sonra fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayalım. Beşamel sos için iki bardak sütün içine iki kaşık un ve 1 kaşık yağ koyup koyulaşana kadar pişirelim. Son olarak önceden 180 derecede ısıttığımız fırında börekler pişince üzerlerine birer kaşık beşamel sos döküp kaşar rendesi serpelim ve tekrar fırına koyalım. Kaşarlar eriyip, üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun.

Milföy pastası

1 adet rulo milföy hamuru
1 kase mevsim meyvesi
Krema için:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Milföylü pasta için ilk olarak kremayı hazırlayın. Krema için bir tencereye sütü, toz şekeri, unu ve vanilyayı döküp sürekli karıştırarak pişirin, bir kenarda soğumaya bırakın. Hazır olarak aldığınız bütün rulo şeklindeki milföy hamurunu tezgaha açın. Merdaneyle biraz daha incelttikten sonra, yuvarlak pasta çemberinin büyüklüğünde hamurdan 3 adet kesin. Yağlanmış fırın tepsisine alıp, fazla kabarmaması için üzerine aralıklı olarak çatal batırın. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Hamurlar fırında pişerken diğer tarafta profiterolu hazırlayın. Bütün hazırlıklar tamamlanınca birinci kat olan hamurun üzerine kremayı yayın. Üzerine meyve parçalarını serpin. Daha sonra diğer katını koyup bir önceki işlemi tekrar uygulayın. Sonra da son katın üzerine içlerini doldurduğunuz profiterolleri dizin. Üzerine de pudra şekeri, eritilmiş çikolata ya da isteğinize göre süsleme malzemeleri dökebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.