• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 31 Ocak 2012
Yarım kilo dana ciğeri
4 adet domates
1 adet büyük soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
İsteğe göre zeytinyağı
Salça, tuz, karabiber

Bugün bir değişiklik yaparak okuyucularımızdan birinin tarifine yer veriyorum köşemde. Balkan Yemekleri Yarışması'nda da derecesi olan sevgili Gönül Hanım (Çelik), yaptığı yemekleri daha çok kişiyle paylaşmak istediğini söyleyerek benimle irtibata geçti. Ben de seve seve kabul ettim. Okuyucularımıza sunulmak üzere, özel bir tarif yolladı. Bu arada hemen belirtelim, köşemiz tüm yemekseverlere açık. Paylaşmak istediğiniz her türlü yemek tarifini mail yoluyla bize iletebilirsiniz. Hatırlatmamızı da yaptıktan sonra gelelim Gönül Hanım'ın yolladığı ciğer sote tarifine... Önce ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve doğranmış ciğerleri suda haşlayalım. Yemeklik doğradığımız soğanları da ilave edip, tenceredeki suyu çekinceye kadar pişirelim. Üzerine doğranmış biberleri ekleyelim. Ardından biraz salça ile doğranmış domatesleri, son olarak da tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika süreyle pişirelim. Suyunu çektikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Boşnak tatlısı


3 adet yumurtanın sarısı
1 paket margarin
1 tutam tuz
Alabildiğince un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
İçine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yumurta sarıları ile eriterek soğuttuğunuz margarini bir kaba alıp bir tutam tuz ilave edin. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdikten sonra hamuru hafif yassılaştırın. Ceviz, tarçın ve hindistan cevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımdan, yassılaştırdığınız hamurun içine bir miktar koyun ve kenarlarını bükerek kapatın. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin ve üzerine 1 yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirin. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edin ve ılınmasını sağlayın. Fırından çıkardığınız tatlıları ılıtın ve ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlıları servis tabağına alın, üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.