15 adet kuzu pirzola
3 adet domates
5 adet sivri biber
75 g tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
Yarım litre sıcak su
Kuzu pirzola için sivri biberleri temizleyip halka halka doğrayalım. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritelim. Yağ kızınca 5 adet pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup altüst ederek, her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirelim. Pişen pirzolaları bir sahana dizelim. Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyelim. Ardında tavadaki yağı dökelim. Bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağını tavaya koyup orta ateşte eritelim. Yağ kızınca soğanı ilave edelim. Sık sık karıştırarak soğanları renk almadan öldürelim. Domatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirelim. Bir yandan da tuzunu ve biberini kontrol edelim. Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirelim. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiğimizi de ekleyelim. Sahanın kapağını kapatarak kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirelim. Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyalım. Üzerine pirzolaları yerleştirelim. En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
İrmikli yoğurt tatlısı
Kek için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
İrmikli yoğurt tatlısı için öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı karışıma ekleyin. Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Kuru karışıma yoğurtlu karışımı ekleyin. En son limon kabuğu rendesini de koyup fırın tepsisine dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Keki 10 dakika bekletip ılıdıktan sonra dilimleyip şerbetleyin. Birkaç saat bekleyip şerbetini çektikten sonra soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
