• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Milli Gaziler GÜRKAN ERTAÇ

Milli Gaziler

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.09.2015, 00:00
Profesyonel takıma verdiği önemi altyapısına da veren ve her kategoride milli takımlara gönderdiği oyuncularla adeta milli sporcu fabrikası olan Arkasspor, tüm takımları geride bırakmış durumda. Milli Takıma en çok sporcu vermiş olmak ARKAS için gurur ama, madalyonun bir de öteki yönü var. Milli takımlardan sakatlanarak dönen oyuncuların çokluğu nedeniyle en çok sıkıntı yaşayan kulüp de yine Arkas. Minik takımdan, yaş gruplarına, yıldızlardan, gençlere ve A milli takıma kadar sayısız oyuncuya ay-yıldızlı formayı giydirmenin gururunu yaşayan Arkas'ın sezon öncesi yine sakatlanan oyuncularıyla morali bozuldu. Geçmiş yıllarda Hakkı Çapkınoğlu, Mustafa Koç, Gökhan Gökgöz'ün milli takımdan sakatlanarak dönmesiyle şok yaşayan Arkas, bu yıl pasörlükten smaçörlüğe geçen genç yıldızı Yiğit Gülmezoğlu'nun omzundan yaşadığı sakatlığa kahroldu. Umarım milli takım yetkilileri bu konuya daha büyük önem verir ve istenmeyen sakatlıklar yaşanmaz.

Salihli'yi uçuracak

Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nin yeni ekibi Salihli Belediyespor'un büyük fedakarlıklarla transferini gerçekleştirdiği ünlü smaçör Polonyalı Elzbieta Skowronska iddialı konuştu, "Ligde önemli işlere imza atacağız. Büyükler bizden korksun" dedi. Yeşil-beyazlı ekip hazırlıklarını antrenör Gül İlter yönetiminde sürdürüyor. Skowronska, Salihli'de voleybola çok büyük bir ilgi olduğunu gördüğünü, bunun takım için büyük avantaj olduğunu söyledi. Skowronska, "Ligde de iyi bir performans sergileyeceğimizden kuşkum yok. Başarıyı yakalayacağımızdan eminim. Takım olarak hedefimiz ilk sekiz girmek" dedi. Salihmli, Skowronska'nın yanısıra Porto Riko Milli Takımının yıldızı Karina Ocasio'ya da güveniyor.

Seramiksan'dan bomba transfer

Turgutlu'da voleybola verdiği destekle tanınan ve bu sezon Birinci Lige çıkmayı hedefleyen Seramiksan bir dev transfer yaptı, Arjantin'in milli smaçörü Paula Yamila Nizetich'i aldı. Yeni sezon öncesi yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Bayanlar 2. Ligi'nin iddalı ekibi Seramiksan, Türkiye'de daha önce Beşiktaş ve Nilüfer Belediye'de oynayan ve Arjantin Milli Takımı'nın da smaçörü 1989 doğumlu, 1.83 boyundaki Paula Yamila Nizetich ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Nizetich 2013'te Arjantin'de yılın sporcusu seçildi. Ayrıca Avrupa'da İspanyol Palma, Fransa'da Stade Français ve Alman Rota takımlarının da formalarını giymişti. Nizetich'in smaç yüksekliği 3.05, blok yüksekliği 2.95.

Ankete katılmak bir görev

Federasyon, bu sporun alt yapı ve üst yapılarıyla sürdürülebilir ve sürekli bir başarı düzeyi kazanması, en önemli uluslararası yarışma platformu olimpiyatlara katılma ve diğer tüm uluslararası platformlarda daha üst sıralarda yer alma hedefine yönelik bir Stratejik Plan çalışması başlattı. Geleceği planlayabilmek için, voleybolun içindeki tüm tarafların görüşlerinin alınması büyük önem taşıyor. Anketler, forumlar, toplantılar, ikili görüşmeler gibi çeşitli iletişim kanallarıyla stratejik plan çalışmaları sürecek. Bu çalışmalar için bağımsız uluslararası spor danışmanlığı şirketinin linki şöyle: http://tsemediasurvey.questionpro.com>. Ankete katılanların görüşleri isim bazında TVF ile paylaşılmayacak.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI