• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
işte Öz Karşıııyaka GÜRKAN ERTAÇ

işte Öz Karşıııyaka

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2016, 00:00

Karşıyaka, her ne kadar basketbolla Türkiye'de ve Avrupa'da ses getiriyorsa da, bayan voleybolda bir zamanlar, uzun süre İzmir ve Ege'nin tek sesiydi, Avrupa Kupalarında yeşil-kırmızı bayrağı dalgalandıran.
Zaman aleyhlerine işledi. Altyapı- (A) Takım köprüsü iyi kurulamadı, yabancı transferinde büyük hatalar yapıldı, sonucu düşmek oldu. Birkaç kez en büyük lige çıkacakken, Play-Off'ta kaybetti, geçen sezon son derece kötü geçti. Taşıma suyla değirmen dönmeyeceğinin bilinciyle idealini yaptılar, öze döndüler. Şube Başkanı Serkan Özgüven, tam bir idealist Kaf- Kaf'lı. Takımın başında son derece bilgili, voleybolun çekirdeğinden yetişmiş bir antrenör, Tamer Çamlıbel var. BAL'ı ve Afyon'u şampiyon yaptı. Yardımcısı Deniz Yörük uzun yıllar başarıyla çeşitli kulüplerde oynadı. Çamlıbel varsa hedef de vardır.
Tecrübeli hoca, "Gençler birbirlerine ne kadar kenetlenirse bizim de iddiamız artar. Yönetim Play-Off yolu açılırsa yabancı transferine de söz verdi. Zamanla Kaf-Kaf yine yükseklere çıkacaktır" dedi. 16 yaşındaki Giray ve Elif takımın en küçükleri.
Diğer genç oyuncular da Kaf-Kaf aşkıyla oynuyor. İzledim, bayağı ümitlendim.

Rota'nın muhteşem ikilisi

Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde sezon hazırlığını özel maçlar ve yoğun idmanlarla sürdüren Rota Koleji'nde Rus ve Ukraynalı oyuncular, kısa sürede uyum sorununu aşıp takımın neşe kaynağı oldu. Geçen yıl Yeşilyurt forması giyen Ukraynalı pasör çaprazı Marria Petsiurkevych ile ilk kez ülkesi Rusya dışında oynayacak pasör Daria Sergeyevna Burkına'nın, antrenmanlar ve sosyal yaşamda takım arkadaşlarıyla birlikteliği teknik heyeti memnun etti. Antrenör İlker Alkan, çalışma disiplininden son derece memnun olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır Rota Koleji'nde ter döküyor gibi samimi, sıcak kanlı ve çalışkanlar.
Yerlilerle kısa sürede iyi arkadaşlık bağı kurdular.
Ortak dili konuşmaları da bizim için avantaj. Takım ruhunu sahada en iyi şekilde yansıtacak ve son sayıya kadar savaşacak ekip yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Bizim kulüp 50 yaşında

Eczacıbaşı Kulübü, kuruluşunun 50. yıl dönümünü törenle kutladı.
Şimdi uzun yıllardır İstanbul'dalar ama, Eczacıbaşı'nı biz İzmir'den doğan bir kulüp olarak görüyoruz.
Çünkü Kemeraltı'ndaki Şifa Eczanesinin sahibi Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın banisi olduğu Eczacıbaşı Holding'dan doğdu Eczacıbaşı Spor Kulübü. Kulüp Başkanı Faruk Eczacıbaşı da her zaman İzmir kökenli olduklarını gururla söylüyor.
Başarıların kulübü Eczacıbaşı nice 50 yıllara.

Açılışı Ziraat Bankası-ARKAS yapacak

Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi'nde ilk hafta programı belli oldu. Efeler Ligi'nde ARKAS ilk maçını 22 Ekim Cumartesi günü Ankara'da Ziraat Bankası ile yapacak. Sultanlar Ligi'nde Seramiksan da ilk sınavını başkentte Halk Bank önünde veriyor. Diğer maçlar: Sultanlar: Trabzon İdmanocağı-Beşiktaş, Fenerbahçe-Sarıyer B., Çanakkale B.-Nilüfer B. Efeler: Maliye Milli Piyango-F.Bahçe, Tokat B.Plevne-İnegöl B., Afyon B.-Şanlıurfa Memleket, 17.00 İst.B.B-Beşiktaş, Halkbank-G.Saray.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA