• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ezdiler bizi GÜRKAN ERTAÇ

Ezdiler bizi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2016, 00:00

Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimiz ilk sınavlarında ağır yenilgilere uğradılar, çaresiz kaldık, ezildik.
Yenilgiler normal olabilir ama set sayılarındaki rakip üstünlükleri, büyük farklar, bizim bu ligde zayıf kalışımızın göstergesiydi. Avrupa Arenası'nda her zaman gurur duyduğumuz ARKAS, İzmir'deki maçta tarihinde karşılaşmadığı set sayılarıyla Rus Zenit Kazan'a 3-0 yenildi, dağıldı, direnemedi.
İlk sette 14 sayı, ikinci sette 11 sayı alabildik ki inanılmaz. Üçüncü sette de 17 sayıda kaldık. ARKAS gibi Halkbank da İtalya'nın Sir Sicoma Colussi Perugia önünde tutunamadı, rakibine 3-0 yenilmekten kurtulamadı.
Üçüncü temsilcimiz İstanbul B.Ş.Belediyespor da Polonya temsilcisi Zaksa önünde ilk seti 25-12 yitirdikten sonra başabaş mücadele ettiyse de 28-26 ve 29-27'lik sonuçlarla rakibine 3-0 ile boyun eğdi. Sadece Ziraat Bankası 3-0 kazandı ama Arnavutlar voleybolu daha yeni öğreniyor.
Ders çıkaracak olursak voleybol sadece yabancılarla oynanmıyor, Ruslar bize bunu gösterdi. Oyuncu yetiştirmemiz gerek.

Döviz fileyi yaktı

Döviz kurlarındaki yükseliş Voleybol Sultanlar ve Efeler Ligi'ndeki takımları çok zor durumda bıraktı.
Takımlar, yabancı sporculara ödediği Euro ve dolardaki büyük yükselişten son derece olumsuz etkilendi. Kadınlarda ücretler erkeklerden daha yüksek.
Vestel Sultanlar Liginde zirveye oynayan Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank, F.Bahçe ve G.Saray hayli sıkıntıdalar.
Rus Kosheleva, Çin'li Zu Thing, Brezilyalı Thaisa, Koreli Kim Keong, Sırp Boskovic, ABD'li Larsson ve Hırvat Rasic'in fiyatları 400-500 bin Euro arasında değişiyor. Erkeklerde yabancılara ödenen paralar konusunda ilk 4'te, Halkbank, İst.B.Ş.B, Ziraat Bankası ve ARKAS sıralanıyor. Genelde ücretlerin tavanı 300-400 bin Euro. Bayanlar Birinci Liginde yabancısız oynayan İzmir ekipleri KSK ve ARKAS dışındaki takımlar artık yabancı oynatma konusunda artık hayli düşünecekler. Çünkü Avro'daki 25 kuruş artışla ücretler uçtu gitti. Genelde yabancılara ücretler Avro bazında ödeniyor, sadece ABD'li sporcular dolar istiyor.

Seramiksan yaşayacak

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde Ege'nin tek temsilcisi Seramiksan durdu durdu, turnayı gözünden vurdu. Şimdiye dek galibiyeti bulunmayan Kasaba ekibi gitti, Dünya Kulüpler şampiyonu Eczacıbaşı VitrA'yı, hem de İstanbul'da 3-2 yenerek Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Eczacı 2-0 öndeydi ve 3. sette de 24-22 ilerdeydi.
Ama yılmayan Seramiksan hem o seti çevirdi, hem de diğer setleri alarak kadrosunda dünya devi oyuncular bulunduran rakibini 3- 2 yenmeyi başardı. Bu zafer moral verecek ve Seramiksan ligde kalacaktır, inanıyoruz. Bugün saat 16.30'da evdeki rakip İdmanocağı.
Haydi salonda buluşalım.

Grothues F.Bahçe'de

Ligde bu sezon istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Hollandalı oyuncu Maret Balkestein- Grothues'i transfer etti. Geride kalan sezonu Polonya ekibi Atom Trefl'de geçiren 28 yaşında ve 1,80 metre boyundaki oyuncu, Hollanda Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA