• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gururumuz Arkas GÜRKAN ERTAÇ

Gururumuz Arkas

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2018, 00:00

Efeler Voleybol Ligi'nde İzmir'in köklü ve güçlü temsilcisi ARKAS, Halkbank ile şampiyonluk mücadelesi sürdürüyor. Mavi-beyazlılar şampiyon olur ya da olmaz, sergilediği mükemmel mücadelelerle alkış aldı, her zaman olduğu gibi Türkiye'nin en iyi ekiplerinden biri oldu.
En önemlisi de ARKAS'ın İzmir'de yerleşik seyirci sayısını artırması, voleybola olan ilgiyi büyütmesi. İzmir artık erkekler voleybola en büyük ilgiyi gösteren şehir unvanını da taşıyor.
ARKAS'ın son oynadığı ve 3-2 kazandığı Halkbank maçına genci, yaşlısı 4 bin seyircinin gelmesi muhteşem bir tabloydu. Bir voleybol maçı dışında harika bir şenlik yaşandı. ARKAS'a Ankara'da yapacağı şampiyonluk maçlarında başarılar.

ECZACIBAŞI KUPAYI KAPAR

Bayanlarda Türkiye, Avrupa Kupalarını peşpeşe almaya hazır. CEV Kupası Finali ilk maçında Minchanka Minsk'e konuk olan Eczacıbaş, Belarus'ta 3-1 galip gelerek, şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. İlk sette iki teknik molaya da önde giren Eczacıbaşı, tecrübeli pasör Maja Ognjenovic'in çok iyi pas dağıtmasıyla seti rahatça 25-14 aldı, 2. sette de Boskovic'in smaçlarıyla 25-21 ile durumu 2-0 yaptı. Minsk, 3. seti 25-22 aldı ama Eczacı, 4. sette rakibini ezdi, sadece 11 sayı verip 3-1 kazandı. Maçın MVP'si 25 sayıyla genç yıldız Boskovic'ti, onu kaptan Larson 15 sayıyla izledi.
Turuncu-beyazlılar 11 blok yaparken, Adams 4 blokla galibiyette önemli rol oynadı. Eczacıbaşı'lı oyuncular ve teknik ekip galibiyeti, Türk taraftarlarla birlikte kutladı. Rövanş, 10 Nisan Salı günü 19.00'da, Burhan Felek Salonu'nda oynanacak, temsilcimiz iki set alması halinde bile 2018 CEV Kupası'nı müzesine götürecek.

BURSA B.Ş.Ş.B ŞAMPİ.....

Voleybol Avrupa Bayanlar Challenge Kupası finalinde Yunanistan'ın Olympiakos Piraeus takımını Pire'de 3-2 yenen Bursa B.Ş.Belediyespor rövanş için büyük avantaj kazandı. İlk iki seti 25-27 ve 25-23 alan temsilcimiz, üçüncü ve 4.setleri 25-7 ve 25-18 vermesine karşın kısa sette şahlanarak 15-13 ile çevirmesini bildi. Rövanş 11 Nisan saat 18.00'de Bursa'da oynanacak.

DOĞA'YI SAKATLAR ÖNLEDİ

Bergama'nın Bayanlar İkinci Lig'deki güçlü temsilcisi Doğa Koleji, Birinci Lige çıkma şansını büyük talihsizlikler sonucu kullanamadı.
Ligde oynadığı 22 maçın 21'ini kazanarak müthiş bir başarıya imza atan Doğa Koleji, Muğla Ortaca'daki finallerde iki smaçörü Müge ile Hale'nin sakatlanmaları üzerine hücum gücünden yoksun kaldı, terfi edemedi.
Genel Koordinatör Yaşar Ergün, Doğa'nın çok başarılı bir sezon geçirdiğini belirterek, "Bergama voleybolla bütünleşti. Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç çok destek verdi. Bu ateş yandı bir kere, önümüzdeki sezon mutlaka hedefe ulaşacaktır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA