• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Valbuena’yı iyi tanımak GÜRKAN ERTAÇ

Valbuena’yı iyi tanımak

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2018, 00:00

S on model bir araba beğenmişsiniz, yüzbinlerce lira saymışsınız. Garaja çekip yılda sadece iki kez mi binersiniz ? Aykut Kocaman'a sorarsanız o böyle yapıyor. Fransız Mathieu Valbuena F.Bahçe'nin en pahalı transferi. Yıllık ücreti 5 milyon Avro.
Ama Kocaman o'nu ısrarla oynatmıyor, inatla yedek tutuyor. Dün Osmanlıspor maçında Aatif yoktu, Alper'i oynattı yine, Valbuena'ya forma vermedi, baktı takım yürümüyor, ikinci yarıda oyuna aldı, maçın kaderi değişti, Kocaman'ı da ipten çekti aldı. Tam 5 gol asisti yaptı, defansından top çıkardı, arkadaşlarının moralini yükseltti, seyircinin sevgilisi oldu.
Spazm çözücü Valbuena harika bir kornerle topu Skrtel'in kafasına oturttu, onun vuruşunda Karcemarskas'ın kurtarışında yardımcı hakem "Top çizgiyi geçti" dedi, golü verdi. Kocaman'ın sezon başından beri oynatmadığı İspanyol golcü Soldado da müthiş futbol zekasıyla ve yeteneğiyle iki haftadır fileleri bombardımana tutuyor.
Dün gece galibiyeti garantileyen ikinci golde topa nefis vurdu. Ardından üst direkte patlayan aşırtma vuruşu gol kadar güzeldi. İster istemez Aykut Kocaman'ı, Fatih Terim'le kıyaslıyoruz.
Terim G.Saray'da "İşe yaramaz, atıl kapasite" denilen Selçuk ile Donk'u yeniden parlattı, Kocaman'ın var mı böyle bir marifeti ? Yok...Salih Uçan'ı, Stoch'u yolladı, Ozan Tufan'ı bitirdi.

İkinci yarıda kazanan Fener

F.Bahçe geçen hafta deplasmanda Kayserispor'u beşledi ya, "Tamam, seyirci önümüzdeki hafta Ülker Saraçoğlu'nu doldurur" dedik. Nafile...Taraftar artık bu takımın hedefe yürüyeceğine inanmıyor.
Haksızlar mı ? Öyle bir 45 dakika oynadı ki F.Bahçe, durgun, pısırık.
Bereket ikinci yarıda top cambazları Giuliano, Valbuena ve Soldado üçlüsü devreye girip bu tehlikeli maçı çevirmesini bildi de, F.Bahçe şampiyonluk şansını sürdürdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA