• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşte o kritik hafta HALİL FİNCAN

İşte o kritik hafta

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2019, 00:00
28. hafta maçları geçen haftadan rol çalarak Süper Lig vitrininde el sallıyor. Şimdiden Beşiktaş-Başakşehir ile F.Bahçe-G.Saray karşılaşmalarının ligin kaderini etkileyeceğini söyleyebilmek mümkün. Çünkü bu maçların etkisi sadece 90 dakika ile sınırlı değil

Öyle bir haftaya geldik ki herkes dünden çok yarını konuşuyor. Şimdiden 13'ündeki Beşiktaş-Başakşehir ile 14'ündeki F.Bahçe-G.
Saray maçlarının ligin seyrine büyük etki edeceğini söyleyebilmek mümkün. Niye? Çünkü, bu maçların sadece 19.00-21.00 (uzatmalarla) arasındaki zaman diliminde yaşanıp bitmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Hatta bırakın geçtiğimiz haftayı, bir sonraki haftanın veya haftaların da önüne geçme ihtimalleri var. İstatistiklerin, form grafiklerinin, alınan neticelerin veya ligdeki konumların da pek bir şey ifade etmediğini tecrübeyle öğrendiğimizden "Şöyle olur, böyle olur" demek için kahin olmak gerekir.
Veya belki de Harry Potter'daki Hogwarts binalarında (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ve Slytherin) eğitim almanız lazım. Evet maçların tansiyonu ile ilgili bazı öngörülerimiz ve "Bari bu kez olmasın" gibi temennilerimiz olabilir, fakat hiç ummadığımız karakterlerin rol çalıp kendini öne attığını da çok çok iyi biliyoruz.

HEP GERİYE DÜŞTÜ

Yukarıdaki cümlelerimi birkaç tespit ile açmak isterim. F.Bahçe son 7 maçında geriye düşmüş ve bu maçların kendi sahasında olan bölümünde geri dönüşüyle (2 galibiyet, 1 beraberlik) dikkat çekmiş bir ekip.
F.Bahçe derbiyi içeride oynayacağı için "Geriye düşse de kazanabilir" denilebilir. Fakat derbilerde ilk golü atanın kolay kolay kaybetmediği gerçeği de ortada. Oyun kalitesi anlamında G.Saray'ın daha iyi durumda olduğu gerçek. Ancak orada da sıkıntı var. G.Saray savunmayı çözsün diye aldığı iki stoperinden yoksun çıkacak. İşte burada işler karışıyor. Bir de Kadıköy fobisini eklediğinizde favori kavramı rafa kalkıyor. Sözün özü derbi, cümlenizin öznesiyse her türlü enteresan sonuca hazırlık olmalıyız gibi duruyor.
Beşiktaş-Başakşehir maçına gelirsek.
Başakşehir bu sezon 4 büyüklere karşı oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.
4 galibiyet ve 2 beraberlik. Beşiktaş ise aynı çizelge 5 maçın dördünü kaybetmedi, birinde mağlup oldu.
O da Başakşehir'e karşı. Bir dipnot da şu. Son 7 maçta evlerinde yenilgi yüzü görmediler. Başakşehir'in ise deplasmanda son 13 maçında bileği bükülmedi. Evet Başakşehir bir adım önde gibi dursa da F.Bahçe- G.Saray derbisi için söylediğimiz gibi her türlü ilginç sonuç kartımız da cepte duruyor. Yazıyı Göztepe- Akhisar maçı ile ilgili tamamlayalım.
Göztepe bir kez daha golcü transferi yapmayışının sonuçları ile yüz yüze kaldı. İdare ederek ligi tamamlamaya kalkarsanız bu skorlarla idare edersiniz. Akhisar da aynı. Belki çok önemli bir galibiyet aldılar ama bu konuma göz göre göre geldiler.
Puan tablosuna bakıp üzülmemek mümkün değil. Yazık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA