• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Derbinin anlattıkları HALİL FİNCAN

Derbinin anlattıkları

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.04.2019, 00:00
F.Bahçe en kötü sezonunu yaşarken, yapılan hatalar sürahiden bile taşarken “Aman gelenek bozulmasın” endişesini anlamak pek mümkün değil. Kadıköy’de hep 1-0 geriden başlayan Galatasaray ise aslında Onyekuru ile eşitliği sağlayıp Eljif’in golüyle yenildi

1983-1984 sezonunda G.Saray formasıyla 16 gol atarak Süper Lig tarihinin ilk yabancı gol kralı olan Tarık Hodzic, sarı kırmızılı ekiple ilk resmi maçını F.Bahçe'ye karşı oynamıştı.
Hodzic, o dönemde de G.Saray'ın 6 yıldır rakibini yenemediğini belirterek İnönü Stadı'nda oynanan mücadele için yıllar sonra bir röportajında şu yorumu yapmıştı:
"Maçtan bir gün önce stada gittim.
Yanımda menajerim vardı. 'Bugün kimin maçı var' diye sordum. Bana, 'Onlar sizin yarınki maçınızı bekliyor' dedi. Stadyum bir gün öncesinde dolmuştu. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim."

BENZER BİR TABLO

Önceki gün de Kadıköy'de Hodzic'in bahsettiğine benzer bir tablo vardı. Yani koşullar, durumlar ve tarih aralığı ne olursa olsun F.Bahçe-G.Saray derbisinden söz ediyorsak o tribünler muhakkak dolmuş ve ilgi tavan yapmıştır. Ünü sınırları aşmış bu randevu o gün herkesin gönlünün manşetinde yer alır. Fakat günceli konuşup gelinen noktayı analiz etmeli ve gerçekçi olmalıyız biraz.F.Bahçe tarihinin en kötü sezonunu yaşarken, yapılan hatalar bırakın bardağı sürahiden bile taşarken "Aman gelenek bozulmasın" endişesinin yarattığı gerilimi anlamak pek mümkün değil. Bu konsantrasyonun sadece G.Saray maçlarında üst seviyeye çıkması da pek anlaşılır bir şey değil. F.Bahçe şu an küme düşme potasının az biraz üstünde ise bunun sebebi Göztepe ve Bursa'nın feci gidişatıdır.
Son haftalarda kazanamayan iki takım sadece ikişer galibiyet almış olsalar F.Bahçe şu an daha da kötü durumdaydı. Yani hal böyleyken sarı-lacivertlilerin bu sezon birçok maçta teslim oluşu ile derbilerdeki inadını ayrı kefelere koyduğunuzda terazi bize çok şey söylüyor. Aslında tam tersini G.Saray adına okumak mümkün. Kadıköy'de hep 1-0 geriden başlayan sarı-kırmızılılar aslında Onyekuru'nun golü ile beraberliği sağladı. Ve Eljif'in golüyle de bir kez daha mağlup oldu. Niye "Mağlup oldu" diyorum çünkü o travmatik ruh halinden yine sıyrılamadı.

19 MAÇTA 18 DAKİKA

Kadıköy'deki son 19 maçında 13 dakika üstün kalan ekip buna sadece 5 dakika ekledi. Yani süre 19 maçta 18 dakikaya çıktı. Niye "Mağlup oldu" diyorum çünkü bu sonuçla belki de şampiyonluk kaçtı.
Evet hakemin skora etkisi büyük.
Evet maçın ağırlığını kaldıramadı.
Ama G.Saray da yılların yarattığı tahribat sebebiyle öyle beklenildiği gibi saldıramadı. Topa sahip olmayı üstünlük saydı. 10 kişi kalmış rakibi boğamadı. Özünde sonuç ikisine de yaramadı. Hem kendilerini kandırdılar hem bizi kandırdılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA