• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yaz tahtaya bir daha HALİL FİNCAN

Yaz tahtaya bir daha

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.04.2019, 00:00
Barış Abi “Yaz tahtaya bir daha” demişti ya hani. Biz yazdık ama onlar defteri kitabı tutmadılar. Mesela “Fener Ol” dediler fakat bir türlü “Takım” olamadılar. Göztepe ve Akhisar ise hatalarını hatalarla sürdürerek bu duruma geldi

İlkokuldayken, okuma yazmayı daha yeni öğreniyorken takıldığımız kelimeler ile ilgili ödev verirdi öğretmen. Defterine "100 kere yaz" derdi. Aynı kelimeyi yazmaktan sıkılırdık ama bu şekilde unutmazdık. Bu sütunlara da çeşitli aralıklarla yazdığım benzer cümleler var. Yalan yok, sıkıldım yine yazmaktan. Sadece ben yazmadım, herkes yazdı aslında.
Üstelik daha ligin başında. Hal ve gidişat zayıftı çünkü. Mesela Fener, mesela Göztepe, mesela Akhisar.
Yaza yaza klavyenin bazı harfleri eskidi. Barış Abi "Yaz tahtaya bir daha" demişti ya hani. Biz yazdık ama onlar defteri kitabı tutmadılar.

DAHA BAŞTAN BELLİYDİ

Mesela "Fener Ol" dediler fakat bir türlü "Takım" olamadılar.
Daha fikstürdeki skor tabelaları dolmamışken belliydi oysaki.
Ekim'in 2'sinde F.Bahçe'nin performasına yönelik "Oynanan kümede kalma futbolu. Alttaki barajın birkaç basamak üzerinde tamamlama gayretindeki lige yeni çıkmış takım görüntüsündeler" diye yazmışız mesela. Bakmayın birkaç basamak üstte olduklarına.
Geçen hafta da yazdık ya tahtaya hani. Göztepe ve Bursa bu kadar kötü olmasa düşmenin en büyük adayıydı belki de.
Göztepe demişken... Onlar adına yazılan çizilenler de aynıydı aslında. Öyle ezile ezile yenilmiyorlar.
Defansı çok arızalı olsa da fark yemiyorlar. Çoğu kez başa baş mücadele ediyorlar. Ama hep aynı dert yüzünden tabelayı değiştiremiyorlar.Son 4 maçı da 1-0 kaybettiler. Bir golcü yahu bir golcü. Ligin en iyi kalecilerinden biri kalende. Tutan var ama atan yok. Dedik ya hep tahtaya yazdığımız cümleler bunlar.
Bir de üstüne Tamer Hoca'nın takıntıları. Şu kadroda Yasin de 11'de başlar, Jerome da. Takım düşüyor, yok daha ötesi. Gole ihtiyaç varken gole daha yakın olanları takımdan uzak tutmak niye? Üstelik böylesine bir taraftar gücün varken ortada.

SADECE 7 PUAN

Ve elbette Akhisarspor... Devre arasından bu yana toplanan puan sadece yedi. Ocak ayında da onlar hakkında "Kupayı yine alıp, ligden düşen takım olurlarsa 'Başarı ve Başarısızlık' kısmının neresinde duracakları muamma olur. Bir garip ilerleyiş içindeki Akigo'nun sezon finalini şimdiden çok merak ediyoruz." demişiz.
O sezon finali yaklaşıyor işte.
"Taht Oyunları" kadar sonu merak ediliyor. Taht kısmı için yer kalmadı ama orası da son sonuçlardan sonra epey karıştı.
Son yılların en enteresan sezonu değil mi sizce de?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA