• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Görüntü ayarları HALİL FİNCAN

Görüntü ayarları

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2019, 00:00
Süper Lig'in alt sıraları kadar zirvesinin görüntü ayarları da iyice karıştı. Kimi için karıncalı, kimi için FULL HD kalitesinde. Çözünürlük sorunları olduğu ortada. Tüm bunların yanında pes etmeden var gücüyle çalışan Menemenspor’un şampiyonluğunu kutluyoruz.

Başlangıç düğmesine basıp, denetim masasını tıklayıp, görünüme bakarak hatta geçen vakti geleceğe katarak çoğu takım görüntü ayarlarına ağırlık verdi bu hafta. Öyle ya, süre bitiyor ve artık mazeret bakiyesinde yetersiz yazıyor. Fener'in son dakika golünde verdiği görüntü şampiyonluk resmi çizse de özünde öyle değildi.
"Oh! Yine yenilmedik" kenetlenmesinin yapaylığı örneklerle sabit.
Daha önceki Beşiktaş ve G.Saray geri dönüşlerinde de benzer bir görüntü çizen takımın gücünün karşılığı sıralamada bulunduğu yer zaten. O yüzden görüntü ayarlarından rengi koyulaştırıp, parlaklığı arttırdığınızda geleceği parlak olmuyor.

ASLINDA SÜRPRİZ DEĞİL
Göztepe'nin Başakşehir şahlanışı ise çoğu kesim tarafından sürpriz olarak nitelendirilse de aslında değil. Bunu kazanamadığı birçok maçta da defalarca yapabilirdi fakat olmadı. Sebebini de artık sanırım çok iyi biliyorsunuz. Orada da görüntü ayarları değişti. Üstelik kalan 4 maçın 3'ünü içeride taraftar desteği ile oynayacaklar. Bu yüzden 36 puanlı Sivas ve A.Gücü bile düşme potasına yakın duruyor. Süper Lig'in alt sıraları kadar zirvesinin görüntü ayarları da iyice karıştı.
Kimi için karıncalı, kimi için Full HD kalitesinde. Çözünürlük sorunları olduğu ortada. Ve diğer liglere bakalım. Menemen'e... O müthiş görüntüye... 77 yıllık tarihinde ilk kez böylesi bir başarı elde eden ve 1.
Lig kapısından içeri giren sarı-lacivertliler, şampiyonluklarını doyasıya kutladılar. Tamı tamına 73 gol attılar.
Arkadaşımız Burak Hakerler'in dün gazetemizde yer alan tespiti çok doğru. "Menemen için artık Süper Lig de uzak değil. Yeter ki doğru adımlar atılsın" demiş Burak. Şampiyonluk coşkusunu hüzne dönüştüren o kadar çok takım sayabiliriz ki bir çırpıda. İşte yakın tarihte Buca'nın, İzmirspor'un hatta Karşıyaka'nın yaşadığı gerileme ortada.

KSK KENETLENDİ
Evet Karşıyaka bu sezon yine kenetlenerek 3. Lig'den kurtulmak için var gücüyle savaşıyor. Ama bu süreçlerin kulüpleri çok yıprattığı bir gerçek. Menemen'in yükselişini sürdürmemesi için hiç bir sebep yok.
İzmir'in eski günlerdeki daha fazla takımla Süper Lig'de temsil edildiği günleri o kadar çok özledik ki.
Futbolda sevinç ve hüzün terazisinde hangi takımların ağır basacağı çok yakında belli olacak. Fakat yukarıda yazdığımız cümlelere karşın dün aldığımız acı haber sonrası kelimeler yetersiz kalıyor. Josef Sural'ın hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve Alanya camiasına başsağlığı, yaralı futbolculara da acil şifalar diliyoruz.
Tüm spor camiasının başı sağ olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA