• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Futbol taca çıkmış HALİL FİNCAN

Futbol taca çıkmış

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2019, 00:00
Galatasaray-Beşiktaş maçını bir tek tac pozisyonları üzerinden yorumlarsak vah halimize. Bir derbi daha kaybedenin öfkesi ile bitti. Ancak biz bu meselelerle oyalanmaya devam edersek sürekli yerimizde sayarız. Ve geriye dönüp baktığımızda sadece hatalarımızı anarız

Son teknoloji ile statlarımızı donatsak da, futbolcunun topa temaslarını ölçen slow-motion çekimler yapsak da, VAR'a gitmekle kalmayıp yatıya kalsak da, yani tüm maçı oradan yönetmeye çalışsak da hatta ve hatta 'Oyuncu hareketinden dolayı kötü niyetli miydi?' diye beynine çip taksak da mutlaka hakemleri suçlayacak bir formül buluruz. Her maç sonrasında, özellikle de derbilerin ardında rollerin değiştiği ancak repliklerin değişmediği bir isyan bölümü izliyoruz. Aaa o da ne? Biz bu filmi izlemişiz aslında. "Hakemler de hata yapabilir" diyen kim varsa hatalar kendilerine yapıldığında kaşlarını çatmış duruyor. "Tacımız verilmedi", "Faulümüz görülmedi", "VAR'a gidilmedi", "Penaltımız es geçildi", "Hakem kötü niyetliydi" gibi birçok tepki cümlesi. Tüm bunlarla gündem hazırlanırken futbolumuz taca çıkmış halbuki. Ya arkadaş, şampiyonluğa oynayan iki takımın mücadelesi bu mu olmalı onu sorgulasak ya. "Derbi" diye izlediğimiz şu oyunda iki takımdan hangisi bu futbolla Avrupa'da başarılı olabilir söylesenize? Gecenin sözünü Şenol Güneş söyledi. "Hakem hata yaparsa yapsın. Bu bizim hatalarımızı örtmez" dedi. Derbiden bir gün önce Premier Lig'de Newcastle United-Liverpool maçını izledim.
Newcastle'ın ligde hiç bir iddiası yoktu. Liverpool malumunuz şampiyonluk kovalıyor. Öyle bir maç oldu ki derbi yanına bile yaklaşmaz. Bizde hep klasikleşmiş hadiselerden dolayı futbol hep ikinci planda kalıyor.
Sonra da Avrupa'ya gittiğimizde Hababam Sınıfı'nda sürekli deney yapan Şevket Hoca gibi "Bu sefer niye patladı, ben de anlamadım" diye söyleniyoruz. Halbuki mesele ortada. Golcü transferi yapmazsan Şampiyonlar Ligi'ne havlu atarsın.
Hiç oynatmayacağın (gerçekten de oynatmadığın) oyuncuları alırsan Fener olmaya çalışırsın. Teknik adam süreci ile oyalanırsan ve bazı hamleleri zamanında yapmazsan hedef için de geç kalırsın.

PEKİ HAKEMLER?

Pekiiiii, hakemlerin hiç mi kabahati yok? VAR elbet. Var dememin sebebi VAR'la da ilgili. Formsuzlar.
Güven sorunu yaşıyorlar. En basit karar da bile zorlanır hale geldiler.
Fakat Güneş'in de bahsini açtığı gibi hakem hatalı diyelim. Ya Beşiktaş'ın hataları ne olacak? Güneş'in kendi hataları ne olacak? Karşı tarafa bakalım. G.Saray savunmasının maçın başında yaptığı hataları halı saha maçında yapsanız, takım arkadaşlarınız "Biraz dinlen sen" diye uyarır. Sözün özü, bir derbi daha kaybedenin öfkesi ile bitti. Ancak biz bu meselelerle oyalanmaya devam edersek sürekli yerimizde sayarız. Ve geriye dönüp baktığımızda sadece hatalarımızı anarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA