• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şike bombası NECDET KESTELLİ

Şike bombası

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2016, 00:00
Kültürpark'ta yeni dönem

Kültürpark Tenis Kulübü üyeleri, oylarıyla başkanlık ve yönetim görevini az farkla da olsa Server Uyaroğlu ile ekibine verdi. Böylece Server Uyaroğlu, kuruluşundan bu yana 16 farklı ismin başkanlık yaptığı Kültürpark Tenis Kulübü'nün, tarihindeki ilk kadın başkan oldu. Resmen devir-teslim güzel bir seremoni ile gerçekleşirken, Göksel Pazarcı başkanın düzenlediği yemekte eski ve yeni yöneticiler bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu. Güzel bir birliktelik örneği teşkil ettiler. Kutluyor, başarılar diliyorum. Kültürpark büyüktür; büyük kalacaktır...

Şike bombası

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın ilk gününde tüm tenis dünyası, "teniste şike" bombasıyla sarsıldı. BBC'nin haberinde ortaya atılan iddialar çok büyük: Şike olaylarının uzun zamandır devam ettiği, hatta Wimbledon'da bile yaşandığı, çoğunluğu ilk 50 oyuncu içinde yer alan 16 oyuncunun şike olayına karıştığından söz ediliyor. İnanmak istemesek de "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" yaklaşımıyla irkildik. Belki de en azından bu turnuvada uygulanmasını önlemek amacıyla bir gözdağı verildi. Bu uyarı (uyari ise tabii!) bahis şirketlerinin gücüne tesir eder mi bilmiyorum, ama tenise de bulaşabilmiş olması şüphesi insanı üzüyor.

Sürprizler

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda daha ilk turda Wozniaky, Venüs Williams, Petkoviç, Çibulkova, Stephens, Stosur ve Errani gibi başa mücadele eden en iyi kadın oyuncuların elenmesi enteresan. Arkası gelir mi acaba?diye de sormadan edemiyorum. Erkeklerde ise bir hafta önce Nadal'ın, çok rahat bir şekilde yendiği Verdasko'ya daha ilk turda ve 5 sette elenmesine ne demeli? ATP Challenger İzmir Cup'ın ilk şampiyonu Gilles Müller'in ikinci tura çıkması ise bizi çok sevindirdi.

İZTİK ve yeni yönetim

İzmir Tenis İhtisas Kulübü'nde (İZTİK) kısa süre önce yapılan genel kurulda tekrar seçilen Harun Yenice başkanlığındaki yönetim, bu dönemin ilk işi olarak tüm kapalı kortların aydınlatma armatürlerini, yönetim kurulu üyesi sevgili İrfan Ilgazlı'nın yakın uğraşısı ile LED'e çevirdi. Şıkır şıkır kortlarda oynamak ve yapılan değişimin ekonomiye katkıda bulunulduğunu görmek doyurucu olsa gerek...

Bizim gençler

Hindistan'daki Aurangabad kentindeki 25 bin dolar ödüllü ITF toprak kort turnuvasında yer alan 22 yaşındaki ve Dünya sıralamasında 252. basamakta bulunan milli tenisçimiz Melis Sezer, Rus Ekaterina Yashina ile birlikte çiftlerde ikinciliğe ulaştı. Melis Sezer, bu sonuçla bugüne kadar oynadığı 33 çiftler finalinden 20 şampiyonluk, 13 ikincilik çıkarmış oldu. Tebrik ediyorum. Antalya'da oynanan Babolat Futures Turnuvası'nda Altuğ Çelikbilek tekler kategorisinde yarı final oynadı. Anıl Yüksel/Muhammet Haylaz ikilisi ise çiftlerde finale çıktı ama ikincilikle yetindi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA