• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avustralya Open NECDET KESTELLİ

Avustralya Open

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2016, 00:00
Yılın ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ın sonuna yaklaşılırken erkeklerin tepesindeki Djokoviç ve Federer'in finale yürüyüşü (Murray de geliyor), Nadal ve Wavrinka'nın elenmeleri ardından çok fazla değişiklik olmadığını görüyoruz. Kadınlarda ise Serena ile Sharapova arasındaki rekabetsizlik devam ederken Amerikalı (1) numara bu rakibini 19.kez yendi ve dünyada rakipsiz olduğunu gösterdi. Zhang'ı 2-0 yenen Konta, 1983 ABD Açık'tan bu yana bir grand slamde yarı finale yükselen ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi oldu. 7 numaralı seribaşı Kerber, 14 numaralı seribaşı Azarenka'yı 2-0 yenerek bu turnuvada ilk kez yarı finale çıktı. Hingis - Mirza kadınlar çifti üstüste 34'üncü galibiyetle yarı finalde.

GENÇLERİMİZ

Gençler kariyerlerinin ilk Grand Slam ana tablo mücadelesini Avustralya Açık'ta veren 1999 doğumlu dünya gençler 42 numarası Berfu Cengiz, İsviçreli Rebeka Masarova'ya, 63 numarası Ergi Kırkın da Fransız Elliot Benchetrit'e yenilerek tıpkı Çağla, İpek ve Marsel gibi turnuvaya erken veda etti. 25 yaşındaki milli tenisçi Anıl Yüksel ise Antalya'daki Babolat Futures turnuvasında ilk tekler finalinde Belçikalı Joris de Loore'e yenilerek ikincilikle yetindi.

GARANTİ KOZA SOFYA

2 yıl üstüste Sofya'da gerçekleştirdiği Dünya Şampiyon Kadınlar turnuvaları ardından Garanti Koza şimdi de yine Sofya'da yeni bir ATP 250 turnuvasına isim sponsorluğu yapıyor. Tenisimizin yurt dışına açılmasında büyük yarar görebileceği bu girişimi alkışlamalıyız.
ATP 250 Garanti Koza Open turnuvasının ana tablo maçlarının 1 Şubat'ta başlamasıyla Milli oyuncumuz ve Olimpiyat oyunlarına katılması gündemde olan Marsel İlhan'ı ve bu turnuvaya WC ile katılmaları beklenen Tuna Altuna ve Cem İlkel'i hem teklerde hem de yeni çiftlerde izlemek bu turnuvaya özel bir anlam katacak. İstanbul'a yakınlığı dolayısı birçok izleyicinin Sofya'ya gideceğini duyuyor ve seviniyoruz. Ayrıca iki ülke tenisinde gelişen bu iyi ve karşılıklı ilişkilerin kısa sürede iyi neticeler vereceğine olan inancımız giderek artıyor.

TOMİC "THE DEVŞİRME"

Pazarlıklar bile yapılmış. 23 yaşında ve bugün dünya 17 numarası Avustralyalı süper oyuncu. Bugüne kadar kazandığı ödül neredeyse 4 milyon dolar, 12 milyon TL yani. Biz yetiştiremiyoruz, bazı hazır birisini alalım acizliği ! Türk bayrağı altında da oynasa herkes onu hep şimdi tanıdıkları gibi Avustralyalı bilmeyecek mi sanılıyor acaba ?
Niçin ? Neden ? Neden ? Neden ? "Ayranı yok içmeye... Diye düşündüğümüz bu günlerde... Yine mi kendimizi aldatıyoruz. Gelip bizde yaşarsa faydası olmaz mı? Tabii ki getirisi olabilir... Ama kendisine sunulacak (süper imkanlar - başka türlü zaten gelmez ya...) imkanlar bir çok ümit veren oyuncumuzun, daha çok öz oyuncumuzun daha iyi yetiştirilmelerine kullanılsa çok daha iyi olmaz mı? Uyanalım artık... Lütfen...

ŞİKE OLAYI

BBC'nin muhakkak ki bir şeylere dayanarak ortaya attığı şike konusu sonrasında tüm oyuncularda hakemler de hem tedirgin hem de kızgınlar. Tenezzül etmezler diye düşündüklerimiz bile zan altında artık. Beyaz tenisimize yakışmaz diyenler bile düşünceli. Çoğu oyuncular isimler açıklansın diye veryansın ederlerken, bazıları da bu durumun işin tabiatında varolduğunu, ıspatın ise çok güç olduğunu düşünüyorlar. Bu arada itiraf edenlerin de bulunduğu duyuluyor. Bekleyelim ve görelim...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA