• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
WTA Tour’da Sabalenka rüzgarı NECDET KESTELLİ

WTA Tour’da Sabalenka rüzgarı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2021, 00:00

Dünya kadınlar 7 numarası Sabalenka, dünya bir numarası Barty ile oynadığı final maçına fırtına gibi başlayıp ilk seti de 6/0 gibi müthiş bir skorla aldıysa da ikinci seti 6/3 kaybetti. Barty, savaşçı karakteri ile şampiyonluk için bir üçüncü set şansı yakaladı ama 6/4 kaybederek Sabalenka'nın WTA Tour'da onuncu şampiyonluğuna boyun eğdi.

NADAL FAVORİ FAKAT...
Roland Garros öncesi toprakçıların neredeyse tamamı Roma'da. Djokovic Sırbistan Open turnuvasından sonraki turnuvalara pek heveslenmediyse de burada altıncı kupasını kazanmak için çok iddialı olacağı kesin. Öngörüler yine de yüzde 63 Nadal'ı favori görüyorsa da Roland Garros'u 13, Barcelona'yı 12 ve Monte- Carlo'yu da 11 defa kazanmış bir oyuncu olarak burada da onuncu kupasını arayan Nadal'ın işi, özellikle de Zverev'e karşı son Madrid mağlubiyetinden sonra çok kolay olmayacağa benziyor. Ayrıca burada yine sert ve genç rakipleri çok: Medvedev, Thiem, geçen ay Monte-Carlo turnuvasını kazanan Tsitsipas, Rublev, Schwartzman ile üç önemli İtalyan Berrettini, Fognini ve Sinner gibi oyuncular bunların en önemlileri. Çiftlerde ise Madrid turnuvası finalistleri Mektic/Pavic ekibine karşı burada 3. şapiyonluklarını arayacak olan Cabal/ Farah ekibinin mücadelesi enteresan olacak.

ŞAMPİYONLAR GEÇİDİ
Ülkemizdeki haftalık ITF turnuvaları yabancı oyuncularla devam ederken, İstanbul'da gerçekleşen J4 ENKA ITF Junior turnuvasında Ayşegül Mert tek kızlar şampiyonu, Baran Söyler tek erkekler şampiyonu, Melisa Şenli tek kızlar ikincisi, Ayşegül Mert/Duru Söke çift kızlar şampiyonu, Elif Albayrak/ Aleksandra Gabrovska çift kızlar ikincisi olurken Fatih Sarı/Umut Kaan Yenilmez çift erkekler ikincisi oldular.

ENKA kulübü ve başarılı tüm oyuncularımızı kutluyorum. Almanya HeilBronne Challenger turnuvasının elemelerinin son maçında Fransız Janvier'ye yenilen Altuğ Çelikbilek ana tabloya çıkamadı. Yine de bu turnuva için güzel bir netice, kutluyoruz.

ZVEREV ZİRVEDE
Zverev'in son formu önce Thiem'i, ardından da Nadal'ı turnuva dışına attı ve yeni bir finale daha ismini yazdırdı. Rakibi son zamanlar en çok yükselen NextGen tenisçi İtalyan Berettini oldu. Ne var ki çok sık dengesiz neticelere imza atmış olan Zverev finalde yine müthiş bir oyunla ve 3 sette şampiyon olmasını bildi. Çiftlerde İspanyol Granollers ve Arjantinli Zeballos ekibi finalde Sırplardan oluşan Mektic/Pavic ekibini 3 sette yenerek şampiyon oldular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA