• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayırlı yenilgi NEVZAT GÜZELIRMAK

Hayırlı yenilgi

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.10.2017, 00:00

Yenilginin hayırlısı olur mu demeyin, ben Göztepe'nin Medipol Başakşehir'e mağlubiyetini ders çıkarılıp uzun ve zorlu lig maratonunda kalan maçlarda daha iyi sonuçlar almasına yarayacak olması nedeniyle fazla kayıp olarak görmüyorum.
Kötü oynar yenilirsiniz, bu tablo "Eyvah"ı getirir ama, Göztepe, Başakşehir gibi zirvedekilerin belalısı takımı futboluyla yendi ama sonuca gidemedi. Birara 66'ya 34 topla oynama üstünlüğü gösteren sarıkırmızılılar eğer Jahoviç, Oscar Scarione ve Tayfur'la son 15 dakikada bir gol bulabilseler, Volkan da kalesinde devleşmese bu karşılaşma en az 1 puanla kapatılabilirdi.
Tamer Tuna hoca mutlaka oyuncularını defanstan çıkarken top kayıpları yapmamaları konusunda mutlaka uyarmıştır.

Antalya'yı yenebiliriz

Ligde bu haftaki rakip, tam anlamıyla bir şöhretler topluluğu Antalyaspor. Samuel Eto'o, Samir Nasri, Maicon Margues ve Mustafa El Kabir gibi yıldızları var ama düşme tehlikesi yaşıyor. Nedeni de takım futbolundan uzak mücadele etmesi, yıldızlarının takımı yeteri kadar sahiplenmemesi.
Rıza Çalımbay kaprislere çok dayandı, sonunda bıraktı, "Bu kentte huzur yok" dedi.
Yani görevler keyfe keder, disiplin zayıf.
Maçların özellikle ikinci yarılarında kondisyon yönünden bocalıyor. Göztepe ise ligde en iyi kollektif futbolu oynayan takımlardan biri. 90 dakika boyunca mücadele hem de topuyla tüfeğiyle. Adis Jahoviç'in uzatmada penaltıdan golü attıktan sonra zamanın bittiğine hayıflanması, hırsının ve kazanma isteğinin çok güzel bir örneğiydi.

EMNİYET KEMERİ

Peybernes Göztepe defansının göbekteki emniyet kemeri. Medipol Başakşehir karşılaşmasında onun eksikliği çok hissedildi.
Kosanoviç yerini dolduramadı, ikinci gol de de hata yapma şanssızlığı yaşadı.
Peybernes iyileşti, Antalya deplasmanında oynayacak. Ben her maçta aynı savaşımı veren, sonuç için olağanüstü çaba gösteren Göztepe'nin Antalya'dan puan veya puanlarla döneceğine inanıyorum. Ayrıca en çok, 33 bin kişilik Antalya Stadını, Doğanlar'a çevirecek 1650 Göztepe aşığının vereceği desteğe de güveniyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA