• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akhisar’ı tanıyamıyoruz NEVZAT GÜZELIRMAK

Akhisar’ı tanıyamıyoruz

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2017, 00:00

A khisar her zaman söylüyoruz bir ilçe ekibi olarak 6 yıldır Süper Lig'de herkesin övgüyle izlediği bir takım.
Özellikle Manisa'da oynadığı maçlarda rakiplerinin yüreğini ağzına getiriyor, puan alanlara bayram yaptırıyordu. Ama bu sezon son haftalarda bu hüviyetinden uzak, bir sıra takımı hüviyetinde. Alanyaspor önünde dağılışını, "Her takımın böyle kötü günleri olur" diye geçiştirmiştik ama dün Y.Malatyaspor önünde kalecisi Milan Lukac maçın kahramanı oluyorsa gelin siz son durumun vehametini görün. Elbette yöneticiler imkanları ölçüsünde transfer yapacaklar, astronomik transfer teklifi yapanları bıracaklar. Ama her zaman böyle davranılmamalı. Akhisar ne golcüler yakaladı, Niasse, Rodallega ve Vaz Te. Hepsini gönderdiler de gerisi gelmeyiveriyor işte. Yeşil-siyahlılar gol kısırlığı çekiyor, Paulo Henrique ile Barbosa tek başlarına maç kazandıracak golcü niteliği taşımıyorlar.
Orta sahada Ioan Hora dün sanki maçta yoktu, büyük ümit Olcan Adın da sakatlıktan yeni kurtulmanın etkisiyle olacak, beklenen randımanı veremedi. Akhisar, "Avrupa Kupalarına katılır mı ümidini taşırken maalesef 19 puanla rahat bir durumda değil. Ara transferde özellikle hücum hattına takviye yapılmalı.
Y.Malatyaspor ise daha etkili oynadı, daha çok gol pozisyonuna giren ve Lukac'ı zorlayan takımdı. Puanı da haklı olarak aldı.

Çakır'a yakışmadı

Ünlü hakemimiz Cüneyt Çakır'a gelince...
Dünyaca ünlü bir hakem olabilirsiniz, Dünya Kupasında maç yönetecek hakemler arasına girebilirsiniz ama, bilmelisiniz ki takımlar Türkiye Liginde can havliyle kurtulmak, ya da üst sıralara tırmanmak için çalışıyor. Bu tip maçları kesinlikle hafife almamalısınız. Akhisarspor'dan Barbosa ve Paulo Henrigue'nin ceza alanında indirilmesi kesin penaltıydı.
Son dakikalarda Caner'in kolundan dönen topun cezası da Malatyaspor lehine penaltı olmalıydı. MHK'nin bu tip maçlara iyi maç yönetme isteğindeki hakemleri vermesi gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA