• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe taş gibiydi ŞENOL KANTÜRK

Göztepe taş gibiydi

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.05.2018, 00:00

Göztepe için son derece enteresan bir maçtı. İzmir'in sarı-kırmızılıları ilk yıllarını yaşadıkları Süper Lig'de muhteşem bir başarıya ulaşarak 49 puan yapmışlar, Avrupa Kupaları şansını sonuna dek zorlamışlar ve 6.sıra gibi mükemmel bir yer almışlardı. Ama futbol dünyası Göztepe'nin omuzlarına çok ağır bir yük yüklemişti:"Şampiyonu belirleme görevi..." Fenerbahçeliler ve Başakşehirliler, "Lider Galatasaray'ı yen, bizi şampiyon yap" diyorlardı.
G.Saraylılar da taraftar sohbetlerinde, "Göztepe ile renktaşız. Hocamız Fatih Terim ilk antrenörlüğünü Göztepe'de yaptı. Bizi fazla zorlayacaklarını sanmıyorum" diyorlardı.
Biz de diyorduk ki "Bakalım, er meydanı Doğanlar Stadı'nda neler olacak ? Güzel bir maç izledik, pozisyonları ve heyecanıyla.

İLK 25 GÖZTEPE SÜPER

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim ilk 15-20 dakika içersinde yükleneceklerini gol bulmaya çalışacaklarını söylemişti ama tersi oldu. Göztepe maça çok iyi başlayıp, kişilikli, arzu dolu futboluyla ve muhteşem seyircisinin dopingiyle 25 dakika G.Saray'a kabus gördürdü. Yıllardır G.Saray'ı şampiyon yaptığı su götürmez büyük kaleci Muslera kalesinde devleşti, G.Saray'ı yenik duruma düşmekten kurtardı. Selçuk'un ve Demba Ba'nın şutlarını kurtardı, Gouffran'ın kafa şutu da direğe gitti. G.Saray ancak 30.dakikadan sonra Gomis ve Donk'la gelmeye başladı. Donk topa iyi kafa vuramazken, Gomis'in vuruşlarını Beto etkisiz bıraktı. Göztepe ikinci yarıda da G.Saray'la başabaş, dişediş futbol oynadı. Ancak sonucu Gomis'in penaltı golü belirledi. G.Saray'ı şampiyonluğu için kutlarken Göztepe'yi başarılı sezonunda her maç aynı hırs ve isteği göstererek topladığı puanlar için alkışlıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA