• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Muhteşemsin ŞENOL KANTÜRK

Muhteşemsin

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.10.2018, 00:00

Bayram Bektaş'ın Beşiktaş 11'ini görünce doğrusu biraz şaşırdım. Son haftaların cengaveri, maç boyu gösterdiği müthiş mücadelelerle takımın en banko oyuncularından biri olan ve tüm otoritelerden övgüler alan genç Alpaslan yedek kulübesindeydi. Geçen hafta Kasımpaşa maçında yapığı hatalara rağmen defansın göbeğinde yine Wallace Reis'i görünvce, "Eyvah. Bu kez de bir hata yapmasın" endişesine kapıldım ve maalesef korktuğuma uğradım. Reis bir yan topta hiç gerek yokken eliyle oynadı ve bedeli de ağır oldu, penaltı. Bereket "Penaltı canavarı" Portekizli kaleci Beto Pimparel, Oğuzhan'ın penaltısını yine harika kurtararak takımını ayakta tuttu. Samimi fikrimi söyleyeyim, abartı saymayın, ben Göztepe'de yönetici olsam Beto ile ömür boyu mukavele imzalardım. Çünkü yok Türkiye'de hiçbiur takımda o'nun ayarında bir kaleci. Sen 9 penaltının 6'sını kurtar, olacak iş değil. Bektaş, Reis'in yerine Poko'yu oynatabilirdi diye düşünüyorum. Ama Wallace Reis, penaltıyla cezalandırılan hatasını attığı mükemmel golle affettirdi, gönülleri fethetti. Bayram Bektaş'ın hatalı 11'inden sözederken Şenol Güneş'e de soralım: "Kadronda Quaresma gibi iş bitirecek bir başka adam var mı ?" Bence yok ve niye kenarda anlaması güç.
Beşiktaş'ın maçın genelinde etkin olamadığını ve yenilgiyi hakettiğini de belirtelim.

GÖZTEPE AKILLI OYNADI


Göztepe, orta sahayı Beşiktaş'a bırakarak Halil Akbunar ve Yasin gibi hızlı adamlarla ve üstün fizikli Jerome ile kontratak golü aradı. İkinci yarıda Göztepe fırtınası vardı.
F.Bahçe ve Trabzons'u yenen Göz-Göz'ler, "Niye Beşiktaş'ı da devirmeyelim" hedefiyle Kartal'ın üzerine üzerine gitti. Önce futbol mimarı Castro'nun kafasına ışınladığı topa yükselen Jerome nefis kafa şutuyla Karius'a topu seyrettirdi. Ve ardından bir harika gol daha galibiyeti perçinledi. Berkan nefis kesti, Reis ağları gördü. Ardından maçın yıldızlarından Castro'nun direkte patlayan bir topu var ki gol kadar güzeldi. Bir parantez de genç Berkan'a açalım. Traore'nin yerini dolduramaz endişesi vardı ama sanki uzun yıllardır oynuyormuşçasına rahat ve başarılıydı. Bu galibiyet süper bir zaferdir ve Göztepe'nin Lig Maratonuna yeniden büyük moralle devamını sağlayacak. Göztepe Taraftarına yine övgülerin en büyüğü.
Beşiktaş taraftarını överler ama dün gece Göztepe herkese "En büyük benim" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA