• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’yi tanıyamadık ŞENOL KANTÜRK

Göztepe’yi tanıyamadık

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.10.2018, 00:00

Göztepe maçtan önce büyük bir şok yaşadı. Takımın maestrosu, orta sahanın beyni, asistlerin, gollerin kralı Castro sürpriz sakatlığıyla maç kadrosunda yoktu. "N'olacak bir adam eksikse yeri dolar" demeyin.
Castro takımın dinamosu, hem defans, hem de ofans görevlerini mükemmel yapan bir futbolcu. Geçen yıldan beri sarı-kırmızılılar bu şanssızlıkları sıkça yaşıyor. Bu sezon da kaleci Beto, Galatasaray maçından önce ısınırken sakatlanmış takımındaki yerini alamamıştı.
Göztepe, Akhisarspor önünde sezonun en kötü futbolunu sergiledi. Orta alanda Poko, Borges ve Alpaslan etkisiz kalırken, büyük gol ümitleri Halil ile Yasin de inanılmaz derecede kötüydü. Defans oyuncularına ilk öğretilen, savunmaya top geldiğinde kafa veya ayakla topu kenarlara taşımaları, durum tehlikeliyse taç veya kornere atmalarıdır. Ama Wallace Reis topu kafayla Josue'nin önüne bırakarak takımının gol yemesine çanak tuttu.

ÖĞRETMENOĞLU SINIFTA KALDI

Akhisar kazanmak için Göztepe maçını bekliyormuş. Yeşil-siyahlılar Josue'nin önderliğinde sezonun en iyi futbolunu oynadılar.
Cihat Arslan, Sevilla hezimetine rağmen takımını bu maça çok iyi hazırlamış. Ancak maçın kahramanı bana göre hakem Mustafa Öğretmenoğlu'ydu. Mustafa Yumlu ve diğer futbolcuların sakatlanmaları nedeniyle maç çığrından çıktı, ilk yarıda oyun sürekli durdu, futbolculardan çok sedyeler çalıştı. FİFA'nın hakemlere talimatı, "Önce futbolcuların sağlığını koruyun"dur. Ama Öğretmenoğlu burun ameliyatı geçiren ve burnundan sürekli kan gelen Mustafa Yumlu'nun 7 dakika tedavi görmesine seyirci kaldı, böyle devam etmesine izin vermeyebilirdi. Maçın ne tadı kaldı, ne de tuzu. Sissoko'ya ikinci sarıyı bir türlü çıkaramadı.
Akigo bu üç puanla kurtuluş yolunda önemli bir adım attı. Ancak kötü futbol için Bayram Bektaş futbolcularını uyarmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA