• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karınızdan önce ölmek istemiyorsanız! BURCU ILGIN

Karınızdan önce ölmek istemiyorsanız!

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2023, 00:00

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Türkiye'deki dul erkek ve kadın sayılarını açıkladığı veriler çok dikkat çekici!
85 milyon 279 bin 553 nüfusa sahip ülkede eşi vefat eden kadın ve erkek sayıları arasındaki fark çok büyük.
Türkiye'de 3 milyon 155 bin 454 kadın, kocası hayatını kaybettiği için dul kalırken, buna rağmen sadece 537 bin 620 erkeğin karısı vefat ettiği için dul kaldığı belirlendi.
Bu rakamlara bakıp erkeklerin diyeceklerini tahmin etmek zor değil, "Kadınların dır dırı adamları öldürüyor!"

SEBEP 'DIR DIR OLABİLİR' Mİ?
Öncelikle dırdırdan kimse ölmez biirr.
Erkekler bir şeyi bir kere söyleyince anlarsa, kadınlar defalarca söylemek zorunda kalmaz bu ikiii. Fakat bunlar madalyonun kadın yüzü!.. Bunun asıl sebebinin öncelikle ülkemizde genelde kadınların evlendikleri erkeklerden en az 5 yaş küçük olması diye düşünüyorum. Ki bu yaş farkının 20 ve hatta 30'a çıktığı durumlar da oluyor. Dolayısıyla bu durumda tabii ki erkek önce ölüyor.
İkinci sebep ise (genelde) kocası ölen kadın bir daha evlenmeyi tercih etmezken (bir hatayı tekrarlamak istemiyorlar!) erkekler ise (yine genelde) yaşları kaç olursa olsun yeniden evlenmekten kaçınmıyor. Bu da istatistik oranlarının kadınların daha çok dul kalıyormuş gibi görünmesine sebep oluyor. Yani 'dır dır' yapmakla suçladıkları kadınlardan vazgeçemiyorlar, kadınsız yapamıyorlar! Ama karınızdan önce ölmek istemiyorsanız, Adanalı Zarif İnceler (Bakınız sayfa 8'deki haber: 'En zarif koca') gibi yapıp onu evlilik yıldönümünde süpürge almaya diye götürebilir ve bütün mal varlığınızı karınıza hediye edebilirsiniz. Böylelikle belki en azından onunla yakın zamanda ölme şansınız olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA