• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O gece sadece taksici ölmedi BURCU ILGIN

O gece sadece taksici ölmedi

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2024, 00:00
İdamla ilgili fikirlerimi yazmamın üzerinden henüz 1 hafta geçmedi.
İyi niyetli bir taksicinin gece yarısı üşümesin diye aldığı müşteri tarafından katledildiği görüntüleri izlemek, katilin soğukkanlılıkla taksicinin kızını arayarak "Baban kan kaybından ölecek" dediğini öğrenmek Oğuz Erge'yi hiç tanımayan biri olarak benim bile içimde büyük bir nefrete sebep oldu. Ailesini düşünemiyorum. Allah sabır versin.

ADALET VE CAYDIRICILIK
Bu olay idam cezasını bir kez daha düşünmeme sebep oldu. Cezanın en önemli işlevi adalet duygusunu tatmin etmek ve başka birinin bu cezayı görerek suç işlemekten vazgeçmesi.
Bu tür bir caniye verilecek ölüm cezası bile adalet duygusunu tatmin etmeye yetmez bence. Çünkü o katil, o gece sadece o taksiciyi öldürmedi. İyi niyeti, yardım etme duygusunu, güveni de öldürdü. Bu olaydan sonra birinin gece yarısı soğukta kalmasının, hasta annebabası ya da çocuğuna yetişmeye çalışan birinin taksi bulamamasının da sorumlusu olacak o cani. O cani o silahı gece çalışan tüm taksicilerinin ailelerinin uykularına ve huzuruna da sıktı.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANMASAYDI
Keşke o anların görüntüsü yayınlanmasaydı.
Ben bile izlemeye dayanamazken çocuklarının ya da eşinin bu görüntülere maruz kalması çok acı. Ayrıca maalesef ki bu görüntüler benzer katilleri tetiklemekten başka işe de yaramıyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA