• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hikayeye değil anlatana bak! BURCU ILGIN

Hikayeye değil anlatana bak!

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2024, 00:00

Çok uzun zamandır dizi izlemiyorum. Ne dijital platformlarda ne de TV'de. Ama son 1 ayda iki dizi birden dikkatimi çekmeye başladı. Tabii onları da kendi saatlerinde seyredemiyorum. İnci Taneleri, hikayesinden çok anlatım tarzıyla etkiliyor beni. Aslında bir dram hatta trajedi hikayesi izlememiz gerekirken bakkal ve marketçi tespiti gibi küçük detaylarla gülümsetiyor bizi Yılmaz Erdoğan. Verdiği küçük dilbilgisi dersleri de şahane! Geçmişte beni etkileyen dizilere baktığımda hep hikayeye değil anlatım tarzına takılmışım. Mesela Asmalı Konak'ta Çağan Irmak'ın şiirsel görüntüleri büyülüyordu beni... Yeditepe İstanbul'un olay örgüsünü her karakterin dünyasından gören, sade, akıcı bir o kadar da tespitler ve felsefi duruşlarla bezeli anlatımı gibi...

İNTİKAMIN EN NAİF YOLU
Demet Evgar sevgimden dolayı izlemeye başladığım bir başka dizi de Bahar... Bence bu dizinin de anlatım tarzı çok naif. Fakat bu kez konu daha çok dikkatimi çekiyor. Kadınlar ve fedakarlıkları! Her kadının kendinden bir şeyler bulabileceği bir hikaye, "Kendi değerini keşfetmek için gerçekten ölümden dönmeyi beklemeye gerek yok" diyor. "Hiçbir şey için geç değil, bir yerden başla" diyor. "Her insan tektir, biriciktir" diyor... Birçok kadına uyanış yaşatacak bu dizi, herkese hak ettiği değeri vermenin, karşındakinin anladığı dilden konuşmanın en iyi intikam olduğuna değinen sahneleriyle intikam almanın naif yollarını gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA