• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin ‘makam aracı’ skandalıyla imtihanı ERHAN GÜLENÇ

CHP’nin ‘makam aracı’ skandalıyla imtihanı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.06.2019, 00:00

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in makam aracının partili bir belediye tarafından kiralanıp kendisine tahsis edildiğini ortaya çıkarmamız büyük yankı uyandırdı. İçlerinde birçok CHP'linin de olduğu İzmirliler kamunun yani halkın parasıyla yürütülen bu makam arabası saltanatına tepki gösteriyor.

YÜCEL BOŞUNA UĞRAŞMASIN

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer'in tarihi Şato Restoran binasını lojmana çevirmesinin ardından gelen bu skandal partide ikinci bir depreme neden oldu. Şimdi Deniz Yücel'in bu skandalı örtecek formüller üzerinde çalıştığını duydum. Bence hiç uğraşmasın her şey apaçık ortada. Deniz Yücel, o 35 HM 893 plakalı Renault Fluence marka aracı uzun süredir makam aracı olarak kullanıyordu.
Bunu da tüm partililer ve binlerce İzmirli çok çok iyi biliyor.

KAMU GÖREVİ İÇİN YAZDIK

Beni CHP'nin içindeki çekişmeler, kavgalar zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben bu skandalı kamuoyunun çıkarlarını savunmak için yazdım. Gazeteci olarak bu benim görevim. Çünkü, burada harcanan halkın parası... Bu skandalla, lafa geldi mi etik konusunda mangalda kül bırakmayanların gerçek yüzü ortaya çıkmış oldu. İş bundan sonra yargıya ve CHP Genel Merkezi'ne düşüyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yöneticileri, bu skandal için gereğini yapabilecek mi hep birlikte göreceğiz?

İKİ GÜZEL HAREKET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin kentteki faytonlar için aldığı kararla ilgili belirsizlikleri dün kaleme almıştım. Detaylar netleşmeye başladı.
Gelen son bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi, Birinci Kordon'daki atlı faytonları da kaldırıyor. Yerlerine elektrikli faytonlar görev yapacak.
Kordon'daki faytonlarda görev yapan atların da Sasalı'daki Doğal Yaşam Parkı'na gönderileceği belirtiliyor. Bu köşeden de geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz talep böylece gerçekleşmiş olacak.
Bu kararı alanları tebrik ediyorum.

KADIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ YAKIŞIR

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüslerinde şoför olarak çalışacak 100 kadın şoför alacağını açıkladı. Bu da çok doğru bir adım. Erkekler yapabiliyorsa kadınlar da gayet güzel otobüs şoförlüğü yapabilir ve bu işin hakkını en az erkekler kadar verebilir. İzmir, kadınların iş yaşamında daha fazla yer alması konusunda öncü bir kent. 100 kadın belediye otobüs şoförü istihdam edilmesi de bu öncülüğü perçinleyecek. Bu köşede sık sık eleştirdiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu doğru adımını destekliyorum. Biz de doğruya doğru yanlışa yanlış... Umarız İzmir'deki bu uygulama başka kentlere de örnek olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA