• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Suriyeli’ istemeyen CHP’lileri şok edecek sözler ERHAN GÜLENÇ

‘Suriyeli’ istemeyen CHP’lileri şok edecek sözler

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2019, 00:00

CHP'de Suriyeli mültecilere yönelik bir 'alerji' var. Bunda da başı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu çekiyor. Her fırsatta "Suriyelileri geri göndereceğiz" ifadesini kullanıyor.
31 Mart yerel seçimlerinden sonra ise, Bolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan, Suriyelilere yapılan yardımları kesti. İzmir Kemalpaşa Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Rıdvan Karakayalı da "Suriyelileri buradan kovacağız, Suriye'ye barış geldi, ne işleri var burada" çıkışı yaptı.

"İZMİRLİ YAPMAK İSTERİZ"

Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bir TV kanalına verdiği röportajda Suriyeli mültecilerle ilgili CHP'nin bu yaklaşımın tam tersi bir söylem ortaya koyduğunu gördüm. "Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşmasından faydalanıp faydalanamadıkları" yönündeki bir soruya "Bu hükümetler arasında yürütülen bir anlaşma. Biz belediye olarak dışındayız" cevabını veren Soyer, "Peki buna ihtiyacınız var mı?" şeklindeki soru üzerine de şunları söylüyor: "Biz bu insanların buradaki hayatlarını kolaylaştırmak isteriz, destek olmak isteriz. Bir gün memleketlerine dönmelerini mümkün hale getirmek isteriz. Kalmak isteyenleri İzmirli yapmak isteriz. Eğitimden istihdama, sağlıktan kültüre birçok alanda onları İzmir'le tanıştırmak ve buluşturmak isteriz." Türkiye'ye sığınan insanlarla ilgili her fırsatta rencide edici sözler sarf eden Kılıçdaroğlu ve diğer CHP'liler bakalım Soyer'in "Kalmak isteyenleri İzmirli yapmak isteriz" şeklindeki sözlerine nasıl yaklaşacak?

ÇALKAYA: BELEDİYEYE YAKLAŞMIYORUM BİLE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in siyasetteki etkisi ile ilgili "İzmir'i eş başkanlar yönetiyor" şeklinde bir haber kaleme almıştım. Gazetemizin manşetinde yer alan haberde Balçova'da da Başkanlık görevini eşi Fatma Çalkaya'ya devreden eski Başkan Mehmet Ali Çalkaya'dan da bahsetmiştim. 'Eş Başkan' tanımlamasının dışında tuttuğum Mehmet Ali Çalkaya'nın büyük destek verdiği eşine kritik konularda danışmanlık yaptığını dile getirmiştim. Bu haberin ardından Mehmet Ali Çalkaya aradı ve bir süre konuştuk.

"EŞ BAŞKAN" DEĞİLİM

Kendisiyle ilgili 'eş başkan' şeklindeki yorumların kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Çalkaya, "Aslına bakarsanız benim adaylığımın düşmesinden sonra yerime eşimin aday gösterilmesi gibi bir talebim kesinlikle söz konusu olmadı. Bu tercihi partim yaptı. Şu anda da bırakın gidip gelmeyi laf olur diye belediyenin yanından bile geçmiyorum. Tabi eşim bir şey sorarsa 'Kusura bakma yardımcı olamam' diyecek halim yok ama belediyenin işleyişine karışmam kesinlikle söz konusu bile değil. Eşim, kendini iyi yetiştirmiş biri. O yüzden belediye yönetimiyle ilgili de kendi kararlarını özgürce almasını ve tecrübesini artırmasını her fırsatta teşvik ediyorum" ifadelerini kullandı. Çalkaya'nın bu söylediklerini aynen aktarıyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA