• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de ‘diyet ödeme’ atamaları ERHAN GÜLENÇ

İzmir’de ‘diyet ödeme’ atamaları

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2019, 00:00

İzmir'deki ilçe belediyeleri borç batağında yüzerken bir yandan da arpalık gibi kullanılıyor. Birçok ilçede belediye kadroları eş, dost, akraba ile dolduruluyor.
Bazı belediyeler, personel şişkinliği nedeniyle maaş ödemekten başka hizmet yapamıyor. Göreve yeni gelen belediye başkanları ise, bu tabloyu değiştirecek adımlar atmak yerine seçim öncesi yaptıkları siyasi pazarlıkların 'diyetini' ödemek için 'al gülüm ver gülüm' atamaları yapıyor.

ÖZKAN'IN EKİBİ BUCA'DA

'Diyet ödeme' atamalarının en somut görüldüğü yer, Buca... CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, 31 Mart seçimleri öncesinde partinin resmen Buca Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Suat Nezir'i bir kumpasla düşürüp yerine kendi adamı Erhan Kılıç'ın aday gösterilmesini sağlamıştı. Kılıç da şimdi belediyeyi kendisini aday yaptıran Özkan'ın istediği şekilde dizayn etmeye başladı. Kılıç, belediyenin genel koordinatörlüğüne Özkan'ın adamlarından Ali Gündüz'ü getirdi. Gündüz'ün belediyede adeta gölge başkan gibi görev yapacağı belirtiliyor. Bu arada Kılıç, Özkan'ın bir diğer adamı Orkun Kalonya'yı da özel kalem müdürü yaptı.

MİLLETVEKİLİ KARDEŞİ

Bir başka somut örnek ise, Bornova'da yaşandı. Bu ilçede seçim öncesi CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın desteğiyle belediye başkan adayı gösterilen ve seçimi kazanan Mustafa İduğ, ilk iş olarak Polat'ın kardeşi olan Meclis Üyesi Ulaş Polat'ı, Başkan Yardımcısı yaptı. Kulislerde İduğ ve Mahir Polat'ın, bu atamanın pazarlığını ta seçimler öncesinde yaparak el sıkıştığı konuşuluyor.

YEĞEN TRANSFERİ

Bu arada geçtiğimiz yıllarda Çiğli Belediyesi çalışanı olan, CHP lideri Selvi Kılıçdaroğlu'nun öz yeğeni Serdar Sandal'ın yaptığı atamalar da çok dikkat çekiyor.
Sandal, Çiğli'de kendisinin çalıştığı dönemde belediye başkanı olan CHP'li Hasan Arslan'ın yeğeni Selda Arslan'ı Bayraklı'ya transfer etti. Bayraklı'da yaşayan ve kültür-sanat alanında birçok çalışması bulunan isimler dururken Selda Arslan'ı belediyenin kültür müdürlüğüne getirdi.
Sandal ayrıca Çiğli Belediyesi'nin eski Fen İşleri Müdürü Yusuf Açıkgöz'ü Fen İşleri Müdürü, Çiğli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ersin Tekeli'yi de Emlak ve İstimlak Müdürü yaptı.
"Tasarruf belediyeciliği yapacağım" iddiasında bulunan Sandal'ın İzmir'in şu an açık ara en borçlu belediyesi olan Çiğli'den yaptığı bu transferler oldukça manidar...

ŞAKİR BAŞAK BUCA'YA TAŞINDI!

Buca demişken kulislerde konuşulduğuna göre, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın has adamlarından biri olan ve daha önce CHP Konak İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Şakir Başak da Bucalı olmuş! Başak'ın 'adresi' ilçedeki Vali Rahmi Bey Mahallesi'ne taşınmış. Özkan, Başak aracılığıyla bu ilçede belediyenin yanı sıra ilçe örgütünü de dizayn etmeyi planlıyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA