• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Kocaoğlu bisiklet şovu yapmaz, Şato’da da oturmazdı’ ERHAN GÜLENÇ

‘Kocaoğlu bisiklet şovu yapmaz, Şato’da da oturmazdı’

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer'in tarihi Şato Restoran binasını lojmana çevirmesiyle ilgili aldığı tepkiler dinecek gibi durmuyor. CHP içinde eski İl Başkanı Kemal Karataş başta olmak üzere birçok isimden gelen eleştiriler tartışılmaya devam ederken bugüne kadar hep suskun kalan eski Başkan Aziz Kocaoğlu cephesinden de çok konuşulacak bir çıkış geldi. Kocaoğlu'nun birlikte siyaset yaptığı yakın ekip arkadaşı Alaattin Yüksel'in işadamı oğlu Arda Yüksel, sosyal medyada yaptığı paylaşımla Soyer'e 'Şato' ve 'bisiklet' göndermesinde bulundu.

ÖNEMLİ BİR İŞARET
İzmir'in tanınmış işadamlarından biri olan ve halen Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Arda Yüksel, Kocaoğlu'nun yıllar önce bir eylemde çekilmiş videosunu paylaşarak "Sasalı'da bisiklete binerken bir videosunu çeken de yoktu. Şatolarda da yaşamıyordu. İyisiyle kötüsüyle, eğrisiyle doğrusuyla bizim başkan meydanlardaydı" ifadelerini kullandı.

Tabi ki bu sözler 'Aziz Kocaoğlu'nun Soyer'e doğrudan gösterdiği tepki' şeklinde yorumlanamaz ancak, o cephede Soyer'in Şato kararı ile basına sık sık bisiklet üzerinde poz vermesinin çok hoş görülmediğini yansıtması açısından önemli bir işaret olarak değerlendirilebilir.

İKİ FARKLI BAŞKANLIK
31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen Soyer, bugüne kadar Kocaoğlu'ndan çok farklı bir 'Başkan' portresi ortaya koydu. Kocaoğlu makam arabasından vazgeçmezdi, Soyer ise bazı etkinliklere bisikletle gidip gelmeye başladı.

Kocaoğlu'nun en titiz olduğu konu ise, belediye bütçesiydi ve bütçe disiplininden taviz vermemeye çalışırdı. Hizmet yatırımından çok tasarruf etmeye önem verirdi. Batak durumdaki ilçe belediyelerine de kolay para vermezdi. Soyer ise, bu konuda 'harcamaları' katlayan bir tablo çizdi.
Seferihisar ve Karşıyaka Belediyeleri'ne gayrimenkul alımı yoluyla para aktarma çalışması başlattı.

Kocaoğlu, yaşlılara ve öğrencilere yapılan indirim nedeniyle belediyenin toplu ulaşımda zarar etmesine isyan ederdi. Hatta tasarruf gerekçesiyle gece vapurların yaptığı baykuş seferlerini bile kaldırdı. Soyer ise, 'Acaba bütçeyi zora sokar mıyım?' diye düşünmeden toplu ulaşımda sabah ve akşam birer saat süreyle yüzde 50 indirime gitti. Vapur, metro ve tramvayda baykuş seferlerini yeniden başlattı.

BİR GECE BİLE KALMADI
Daha bunun gibi birçok örnek sayılabilir ancak iki isim arasındaki 'yoğurt yiyiş farkı' en bariz şekilde tarihi Şato Restoran binasında görüldü. Kocaoğlu, 2010 yılında Başkanlık Konukevi'ne çevirdiği tarihi binada bir gece bile kalmadı. Kocaoğlu, Şato dışındaki başkanlık konutlarında da hiç konaklamadı. Bu konularda çok titizdi. Soyer ise, eşsiz bir manzara ve 4 dönüm civarında botanik parkı gibi bahçesi olan SİT alanındaki Şato Restoran binasını lojmana çevirmekte tereddüt göstermedi. Bu kararıyla da tepkilerin hedefi oldu.

YENİ ÇIKIŞLAR GELİR Mİ?
Kocaoğlu'nun can yoldaşının oğlu olan ünlü işadamı Arda Yüksel'in bu tepkisi ise, iki başkan arasındaki yoğurt yiyiş farkını bir kez daha gündeme getirdi. Kocaoğlu, bugüne kadar Soyer'in icraatları konusunda olumlu veya olumsuz bir görüş bildirmekten ısrarla kaçındı.

Arda Yüksel'in bu paylaşımı Kocaoğlu kanadının Soyer'e bakış açısıyla ilgili önemli ipuçları verdi. CHP'de sonbaharda başlayacak kongre sürecinde Kocaoğlu kanadından böyle çıkışlar daha sık gelecek mi, hep birlikte göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA