• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyükşehir’de ikinci adamlık savaşı başlıyor ERHAN GÜLENÇ

Büyükşehir’de ikinci adamlık savaşı başlıyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 31 Mart öncesinde aday olarak gösterilmesinden bu yana kulislerde konuşulan bir transfer sonunda gerçekleşiyor. Soyer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan'ı nihayet tranfer ediyor.
Büyükşehir'de 'ikinci adamlık' yani 'genel sekreterlik' için ismi konuşulan Ceylan önümüzdeki günlerde belediyede göreve başlayacak. Ancak, Ceylan'ın ilk etapta sıfatı 'danışman' olacak. Soyer'in bu görevlendirmeyle ilgili kararını önümüzdeki meclis toplantılarında gündeme getireceğini öğrendim. Bu arada Ceylan'ın ayrıca bazı belediye şirketlerinde de yönetim kurulu üyeliği görevine getirilebilceği de konuşulan iddialar arasında. Soyer, özellikle Genel Merkez ve Ankara bürokrasisiyle yürütülecek ilişkilerle ilgili Ceylan'ın tecrübelerinden yararlanacak.

BUĞRA GÖKÇE RAHATSIZ

Kulislerde eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminden bu yana genel sekreterlik görevini sürdüren Ankara kökenli Buğra Gökçe'nin bu transferden çok rahatsız olduğu iddiaları konuşuluyor. Çünkü, Ceylan'ın her ne kadar 'danışman' sıfatıyla gelecek olsa da Büyükşehir'de 'koordinatörlük' pozisyonunda görev yapacağı iddiaları kulislerde dolaşıyor.

CEYLAN MI ATANACAK?

Soyer, Gökçe ile çalışmaya devam edeceğini seçim öncesinde açıklamıştı.
Başkan Soyer'in zihninde nasıl bir düşünce var bilinmiyor ancak Ceylan'ın belediyeye transferinin ardından bir süre sonra genel sekreterlik makamına getirilebileceği iddiaları şu anda kulislerde en çok konuşulan konular arasında. Bu süreçte Gökçe ve Ceylan arasında ikinci adamlık için nasıl bir savaş yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

CHP İZMİR'DE KAZAN KAYNIYOR

CHP İzmir'de Aralık ayında yapılması beklenen il kongresi öncesi kulisler şimdiden hareketlenmeye başladı. Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteğiyle göreve gelen mevcut İl Başkanı Deniz Yücel, "2 yıl öncesinden daha da heyecanlıyım" diyerek yeniden adaylığa göz kırptı. Diğer yandan Balçova Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye eski Başkanı Sema Pekdaş ve İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun il başkan adaylığı için çalışma yaptığı öne sürülüyor.

EKİPLER ÇALIŞIYOR

Kulislerde il kongresi öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile eski Başkan Kocaoğlu'nun ekiplerinin çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Başkan Tunç Soyer ise, "İl kongresi benim umrumda değil, ben belediye başkanlığı yapmaya geldim" diyerek sürecin dışında yer alacağını açıklamıştı.
Ancak Soyer dışında kalsa da seçim öncesi birlikte hareket ettiği eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun il kongresi için çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. Nalbantoğlu'nun muhtemel il başkanı adayının kim olacağıyla ilgili kulislerde birçok isim dillendiriliyor. Bu arada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un ekibinin de destek verecekleri bir aday çıkmaması halinde sürpriz yaparak il başkanı adayı çıkarabileceği iddiaları da kulaktan kulağa dillendiriliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA