• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uğur Dündar kaçtı ERHAN GÜLENÇ

Uğur Dündar kaçtı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2019, 00:00

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesiyle CHP adayı Ekrem İmamoğlu lehine algı oluşturmak için bir 'mağduriyet' propagandası başlatıldı. Bu propaganda ile 'psikolojik üstünlük' elde edilmeye çalışıldı.

İşte böyle bir ortamda Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan çok stratejik bir adım geldi.

İmamoğlu'yla canlı yayında bir araya gelmeyi kabul eden Yıldırım, moderatör olarak da ünlü televizyoncu Uğur Dündar'ı işaret etti.

PANİK HAVASI OLUŞTU
Bunu kimse beklemiyordu. Herkesin CHP adayı lehine algı operasyonları yaptığı bir dönemde Yıldırım, gönlünün İmamoğlu'nda olduğunu her fırsatta açık eden ve İmamoğlu ile röportaj ve programlar yapan Dündar ismini ortaya atması birçok kesimde panik havası oluşturdu.

Yıldırım, adeta "Bu tartaşmayı 'deplasmanda' da yaparım. Kendime güveniyorum. İmamoğlu'na açık destek veren bir moderatörün yönetiminde İstanbul'u tartışmaya hazırım" mesajı vererek bu cepheyi ters köşeye yatırdı. Bu adımı özellikle de yıllardır bize 'tarafsız gazeteci', 'Türkiye'nin en güvenilir kişisi' güzellemeleriyle sunulan ve CHP'li belediyelerin ev sahipliğinde programlar yapmaktan geri durmayan Uğur Dündar hiç beklemiyordu.

Ezberler bozulmuştu.

YILDIRIM ÖNE GEÇTİ
Yıldırım, psikolojik üstünlüğü ele geçirmişti ve CHP adayını açıkça destekleyen Uğur Dündar'ın yöneteceği bir programda ne olursa olsun galip yine Yıldırım olacaktı.

Uzun süredir hükümet aleyhtarı yazı kaleme alıp, programlar yapmaktan başka bir gazetecilik faaliyeti yürütmeyen ve buna rağmen bizlere 'tarafsızlık abidesi' olarak sunulan Uğur Dündar, bu gerçeği gördü ve bu işten yan çizdi.

AKILLARA ZİYAN AÇIKLAMA
Gerekçe olarak da 'akıllara ziyan' bir açıklamada bulundu. "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyorum ve bu yüzden moderatörlük yapmama yönünde karar aldım" ifadelerini kullandı. Bu planları yapanların kim olduğu konusunda ise tek bir kelime edemedi.

Uğur Dündar'ın bu yaptığı resmen kaçmaktır. Dündar, böyle bir programda Binali Yıldırım'ın baştan galip geleceğini hesaplamış ve bu nedenle bu programı sunamamıştır. Ayrıca Yıldırım'ın daha çok puan toplayacağı böyle bir programın ardından kendi kitlesi tarafından linç edileceğini anlaması da bu kararda etkili olmuştur.

İMAMOĞLU MU İSTEMİYOR?
Bu arada insanın aklına "Acaba bu programa korkup asıl çıkmak istemeyen CHP ve adayı İmamoğlu mu? Uğur Dündar da İmamoğlu ve CHP'nin baskısıyla böyle bir karar alarak bu şekilde bir programın hiç yapılamamasına zemin mi hazırlamak istedi?" soruları da gelmiyor değil.

Bu ülkede böyle bir programı sunabilecek gerçekten 'tarafsız' çok sayıda isim var. Bu program mutlaka yapılmalı ve Türkiye her iki adayı karşılıklı olarak İstanbul'u tartışırken izlemeli. İstanbul halkı da kararını buna göre vermeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA