• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adil Başkan durdurulamıyor! ERHAN GÜLENÇ

Adil Başkan durdurulamıyor!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.07.2019, 00:00

Dikili Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Adil Kırgöz'ün 'satış' hızı artık baş döndürdü. Geçtiğimiz dönem belediye meclis üyesiyken CHP'li eski Başkan Mustafa Tosun'un yaptığı gayrimenkul satışlarına karşı çıkmasıyla bilinen Kırgöz, ilçede her geçen gün yeni bir satış dalgası başlatıyor. İlçede önce 25 tarla ve arsayı 6.4 milyon liraya, hemen ardından da 3 zeytinliği 600 bin liraya satışa çıkaran Kırgöz, şimdi de gözüne belediyenin 6 değerli arsasını kestirdi.

DENİZE SIFIR 'KUPON' ARSA

Kırgöz, belediyenin önceki günkü meclis toplantısında 6 arsanın satışı için yetki istedi. Önerge görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. Komisyonlarda yapılacak görüşmelerin ardından son kararı meclis verecek. Bu 6 arsanın içinde Çandarlı'da deniz kenarında 1600 metrekarelik 'kupon' tabir edilen ve halen üzerinde gece pazarı kurulan çok değerli bir arsa da bulunuyor. Sadece bu arsanın milyonlarca lira edeceği hesaplanıyor.

KÖŞK BÜYÜKŞEHİR'E SATILACAK

Satışlar için 'Borcumuz var' bahanesinin arkasına sığınan Kırgöz'ün hızını alamayıp bazı malları da Büyükşehir Belediyesi'ne satmak istediği belirtiliyor.
Buna göre Kırgöz, Çandarlı'daki Koçarlı Köşkü ile eski Pine Garden Oteli binasını Büyükşehir'e satmak için görüşmeler yapıyor. Kırgöz bu gidişle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz dönem Seferihisar'da kırdığı satış rekorunu zorlayacak gibi gözüküyor.

İZMİR'İN BORÇ KAMBURU BÜYÜYOR

İzmir'de belediyeler tasarrufa ağırlık verip yeni gelir kaynakları yaratmak yerine çarkı borçlanarak çevirmeye iyice alıştı. Bu nedenle kentteki belediyelerin sırtındaki borç kamburu da giderek büyüyor. 500 milyon liradan fazla borcu olan Çiğli Belediyesi, 20 milyon lira daha kredi kullanma kararı almıştı.

NARLIDERE'DE BORÇ KARARI

Şimdi de 100 milyon liradan fazla borcu olduğu belirtilen Narlıdere Belediyesi'nde de kredi alımı gündeme geldi.
Belediye Meclisi, bu hafta yaptığı toplantıda CHP'li Başkan Ali Engin'e istediği 3 milyon lira kredi kullanma yetkisini verdi.

200 MİLYON LİRAYA ONAY

Son aylarda ödemelerinde bir takım sıkıntılar yaşamasıyla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de 200 milyon liralık yeni borçlanmanın önü açıldı. Bununla ilgili önerge Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan dün oy çokluğu ile geçti. Bu yıl içinde 136 milyon lira borçlandığı belirtilen belediye, önergenin önümüzdeki pazartesi günü mecliste de kabul edilmesiyle Büyükşehir Belediyesi 200 milyon lira daha borç alacak.

'BU YIL SIKIŞIK GEÇECEK'

Geçtiğimiz günlerde Yeni Asır'a yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e belediyenin son dönemde bazı ödemelerinde sıkıntı yaşadığı yönündeki haberleri sormuştum.
Soyer, 2019'un bir miktar sıkışık geçeceğini ancak 2020'den sonra bir rahatlama yaşanacağını ifade etmişti. Büyükşehir'in 2018 bütçesi rakamlarına göre 3.2 milyar lira borcu bulunuyor. Bağlı şirketlerin borcu da hesaba katıldığında bu rakam 4.9 milyar lirayı buluyor. Şu an için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borç toplamı birçok büyükşehir belediyesinin gerisinde olsa da özellikle döviz borcunun yüksekliği sıkıntı oluşturuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA