• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Belediye maaşıyla CHP yöneticiliği ERHAN GÜLENÇ

Belediye maaşıyla CHP yöneticiliği

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2019, 00:00

İzmir siyaset gündeminin bu hafta en çok konuşulan haberlerinden biri de Yeni Asır'ın, CHP İl yöneticisi 11 ismin, partiye bağlı ilçe belediyelerinden maaş aldığına dikkat çeken çarşamba günkü manşetiydi. Haberimizde belediyelerde yıllardır çalışan 10 il yöneticisine Kemalpaşa Belediyesi'nde şirket müdürü yapılan İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray'ın da eklendiğini vurgulamıştık.
Uzun süredir belediyelerden maaş aldığını ifade ettiğimiz 10 kişi arasında Karabağlar Belediyesi'nden CHP İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Gürboğa da yer alıyordu.
Karabağlar Belediyesi, bu haberimize hassasiyet gösterip bir açıklama yaptı.
Açıklamada, bizim zaten yıllardır belediyede çalıştığını dile getirdiğimiz Tice ve Gürboğa'nın il yöneticisi olmadan çok daha önce belediye şirketi KARBEL A.Ş'de 'işçi' statüsünde 'yardımcı büro personeli' olarak çalışmaya başladığı ifade edildi. Biz de zaten aksini iddia etmemiştik.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANIYDI

Açıklamada Gürboğa'nın 10 Kasım 2016'da belediye şirketinde çalışmaya başladığı, oysa CHP İl Yönetimi'ne girme tarihinin ise 7 Ocak 2018 olduğuna dikkat çekilmişti ama önemli bir ayrıntı gizlenmişti.
Bu gözümüzden kaçmadı. Gürboğa, 2018 başında il yöneticisi seçilmiş olabilir ama ondan önce de CHP'nin bir yöneticisiydi.
Aralık 2015'te CHP Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı seçilmişti. Google'de basit bir arama yaptığınızda Gürboğa'nın belediyede çalışmaya başlamasına birkaç gün kala, 2 Kasım 2016'da CHP Karabağlar İlçe örgütünün yaptığı bir eyleme İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak katıldığı görülüyor. Yani Gürboğa, İlçe Gençlik Kolları Başkanı'yken belediyede işe yerleştirilip maaşa bağlanmış.

MESAİ SAATİNDE CHP TOPLANTISI

Ayrıca çok önemli bir başka nokta daha var. Bu iki isim, belediyede 'yardımcı büro personeli' olarak çalışırken mesai saatlerine denk gelen parti çalışmalarına nasıl katılabiliyor?
Örneğin, Tice ve Gürboğa, geçtiğimiz 24 Temmuz'da belediyede mesaide olması gerekirken Seferihisar'da yapılan CHP İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılmışlar.
Tice, 29 Temmuz'daki Menderes İlçe Danışma Kurulu toplantısında da yer almış.
Yani CHP İl yöneticileri, hem il yönetimindeki hem de belediyedeki 'yardımcı büro personelliği' görevlerini nasıl birlikte yürütüyorlar tam bir muamma.

BANKAMATİK İHBARLARI

B
u arada belediyenin açıklamasının ardından Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Fikret Mısırlı aradı. Mısırlı da, bu iki ismin mesai saatlerinde görevleri başında olmaları gerekirken nasıl örgüt propaganda çalışmalarına katılıp konuşmalar yaptığının açıklanması gerektiğini ifade etti ve şöyle dedi: "Belediye bu iki ismi parti örgütünde çalışmaları için mi yoksa Karabağlar halkına hizmet etmeleri için mi işe aldı? Öte yandan belediyede sadece imza atarak maaş alan CHP örgütünde görevli birçok 'bankamatik' çalışan olduğu ihbarları geliyor. Bunların tespiti için çalışma başlattık, tespit etmemiz halinde suç duyurusunda bulunacağız."

DAHA HASSAS OLMALI

İzmir'de 21 yıldır gazetecilik yapıyorum.
Bugüne kadar Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun isminin ne bürokratlığı ne de başkanlığı döneminde bir şaibeye karıştığını duymadım.
Kendisi dürüstlüğüyle tanınır...
Ancak Selvitopu'nun belediyede istihdam edilen il yöneticileri konusunda daha hassas bir yaklaşım göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA