• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka krizi Soyer-Özkan savaşı çıkarır mı? ERHAN GÜLENÇ

Karşıyaka krizi Soyer-Özkan savaşı çıkarır mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2019, 00:00

CHP Karşıyaka'da ilçe yönetimi ve gençlik kollarının ardından şimdi de kadın kollarında yaşanan istifa krizi, partide ekipler arası savaşa dönüştü.
Bir yanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, diğer yanda da Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın ekibi var.
O yüzden bu kriz, seçim öncesi ve sonrasında karşı karşıya gelmemeye özen gösteren, hatta birçok noktada birlikte hareket eden Soyer ve Özkan arasındaki köprülerin atılmasına kadar gidebilecek bir potansiyel taşıyor.



BAŞKAN'IN ADAMLARI SAHADA

Karşıyaka'da İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ı düşürmeyi amaçlayan istifaların arkasında Soyer'e yakın hareket eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Bakan'a yakın İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın olduğu örgütte herkesin konuştuğu bir gerçek. Soyer her ne kadar partide kongre sürecinin dışında kalacağını beyan etse de kendisine yakın bu ekip Soyer'in gücü üzerinden örgütü şekillendirmeye çalışıyor.
Bu ekibin Karşıyaka dışında başka ilçelerde de operasyonlara hazırlandığı kulislerde yoğun olarak konuşuluyor.
Amaçları ise net: Önümüzdeki haftalarda başlayacak delege seçimleri, ilçe ve il kongresinde kontrolü ele geçirmek. Bu yüzden Karşıyaka da delege sayısıyla kritik öneme sahip ilçelerden biri.

YILDIRIM'IN YANINDA YER ALDI

İşte bu noktada, İzmir'de örgütün tek patronu olmayı hedeflediği herkes tarafından bilinen Tuncay Özkan ve ekibi devreye giriyor. Daha bir yıl önce Uğur Yıldırım'ın 18 yaşına giren kızına CHP rozetini bizzat takan Özkan ve ekibi, Karşıyaka krizinde tavrını mevcut ilçe başkanından yana koymuş durumda.
Özkan'ın ekibi, İzmir'de Tunç Soyer'in gücü üzerinden ilçelerde yapılmak istenen operasyonlara karşı çıkıyor. Çünkü onların amacı da İzmir örgütünü dizayn etmek.

KARTLAR YENİDEN KARILIR

Kulislerden edindiğim bilgiye göre, şu aşamada Özkan'ın ekibinin gözleri Soyer'de...
Soyer'in 'Örgüt işlerine karışmayacağım' sözünü hayata geçirmesini ve kendi gücü üzerinden örgüte hakim olmaya çalışan ekibine müdahale etmesini bekliyorlar.
Yani, Soyer'in tavrını net bir şekilde ortaya koymaması durumunda, İzmir'de kartlar yeniden karılacak.
Bu durumda da şu ana kadar hiç karşı karşıya gelmeyen Soyer ve Özkan, CHP İzmir'de kısa süre içerisinde başlayacak delege seçimi ve kongre sürecinde kapışacak.
Böyle bir savaşın çıkması halinde çok çetin olacağı da muhakkak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA