• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’deki Rus ruletini kim kazanacak? ERHAN GÜLENÇ

CHP İzmir’deki Rus ruletini kim kazanacak?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2023, 00:00
Rus ruleti, altıpatlar tabanca ile oynanan ölümcül bir şans oyunudur.
Tabancaya tek bir kurşun yerleştirilir ve kurşunun yeri belli olmayacak şekilde top çevirilir. Oyuncular sırayla tabancayı şakaklarına dayarlar ve tetiği çekerek şanslarını denerler. İşte bugünlerde CHP'de siyaset de adeta Rus ruleti oynamaya döndü.

KURULTAY'DA BÜYÜK KAPIŞMA
4-5 Kasım'da yapılacak kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Grup Başkanı Özgür Özel yarışacak. Kılıçdaroğlu tarafı biraz daha ağırlıklı gözükse de yarışın ortada geçeceğine dair sinyaller giderek güçleniyor.
Çünkü, üst üste gelen başarısızlıklar partide değişimi zorunlu kıldığı için Kılıçdaroğlu'nu sorgulayanlar da gün geçtikçe artıyor.
İşte böyle bir ortamda, CHP siyasetinde bir koltuk edinenler, adeta Rus ruleti oynuyor ve seçim öncesi adeta bir kumar oynayıp şansını kazanma ihtimali olan iki adaydan birinden yana kullanıyor. Buna göre Kılıçdaroğlu seçilirse onu destekleyenler koltuklarını veya siyasi pozisyonlarını koruyabilecek. Değişim isteyenler ise, çok büyük bir ihtimalle biçilecek. Aynı şey Özgür Özel'i destekleyenler için de geçerli.

SOYER'İN TERCİHİ KILIÇDAROĞLU
Bu Rus ruletinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tercihini çoktan yaptı ve şansını Kılıçdaroğlu'ndan yana kullandı.
Doğal olarak CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu gibi isimler de kendisini takip etti.

BAKAN, YÜCEL VE TUGAY
Rus ruletinin en keskinini en risklisini ise, İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Deniz Yücel ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oynadı. 3 isim de kazanma şansı biraz daha az görülen Özgür Özel'i desteklerini açıkladı.
3 ismin, CHP'nin İzmir'deki 56 kurultay delegesinden birçoğunu da markaja aldıkları belirtiliyor. Hatta bir rivayete göre, 56 delegenin 15-20'sinin Özgür Özel'e destek verme noktasına geldiği kulislerde konuşuluyor.

KAZANAN İZMİR'E PATRON OLACAK
Oynanan bu Rus ruletinde kazanan CHP İzmir'in patronu olacak. Kılıçdaroğlu kazanırsa Soyer ve ekibi İzmir'de borusunu öttürmeye devam edecek. Ancak... Özgür Özel kazanırsa işte o zaman İzmir'de de ortam karışacak. Bu durumda Bakan, Yücel ve Tugay ön plana çıkacak. Yani artık onların borusu ötmeye başlayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu destekli Özel'in seçilmesi halinde Soyer'in tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olma hayallerinin de suya düşeceğini öngörmek için siyasi deha olmaya gerek yok. Bu durumda Bakan da en güçlü başkan adayı profillerinden biri olarak ön plana çıkacak. Yani taraflar şimdi Rus ruletinde tetikleri çektiler ve sonucunu görmek için kurultayı bekliyorlar.

Spekülasyon gündemi kapanmalı
İzmir iş dünyasının iki ayrı grup halinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından yapılan spekülasyon siyasetin gündemini bir hayli meşgul etti. İZSİAD'ın yaptığı ziyarette Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir'de Tunç Soyer'i yeniden aday göstereceklerini açıkladığı yönünde yaratılan spekülasyonla kuyuya atılan taş şimdi çıkarılmaya çalışılıyor. Diğer ziyareti yapan BASİFED, ESİAD, İZİKAD ve EGİAD Başkanları sanki bu spekülasyon konusu diyaloğun kendi görüşmelerinde yaşandığı şeklinde oluşan kafa karışıklığını gidermeye çalışıyor.
ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer dün bir açıklama yaparak kendi ziyaretlerinde Soyer'in adaylığının konuşulduğunu ancak Kemal Bey'in böyle bir adaylık ilanında bulunmadığını bir kez daha anlatmak zorunda kaldı. Spekülasyon zaten Genel Merkezin yalanlamasıyla yapanların elinde patlamıştı. Artık konu İzmir gündeminden düşmeli.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA