• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’de gözler MYK’da... ERHAN GÜLENÇ

CHP İzmir’de gözler MYK’da...

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2023, 00:00

CHP İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibinde yer alan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu ve Mahir Polat ile İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, kurultay sonrası darmadağın olmuş durumda. Aslanoğlu, kanallara çıkıp, "Genel Başkanımız Manisa'da beni kürsüye çıkartıp jest yaptı ve alkışlattı" diyerek sevindirik olmuş pozları verse de İzmir'deki saltanatlarının devam etmesinin çok zor olduğunu gayet iyi biliyorlar. İşleri artık çok zor.

SALTANATI SÜRDÜRME UMUDU
Saltanatlarının sürebilmesi için küçük de olsa son umutları, kurultay sürecinde Genel Başkan Özgür Özel'i destekleyen ve PM'ye seçilen İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, yarın açıklanacak Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girmesi... Daha düne kadar birlikte siyaset yaptıkları Bakan'ın Soyer'in aday gösterilmesi için MYK'da devreye gireceğini düşünüyorlar. Ancak daha önce de yazdık, Bakan, "Soyer bir dönem daha görev yapmalı" dese de asıl kendisi aday olmak istiyor. Bakan'ın ancak kendisi aday olamaması halinde Soyer'i destekleme ihtimalinden söz edilebilir.

'ÖRGÜTE DENGE GELİR' YORUMU
Peki Bakan değil de yine Özel'le birlikte hareket eden İzmir Milletvekili Deniz Yücel, MYK'ya girerse ne olacak? İşte bu ihtimal Soyer ve şürekasını kara kara düşündürüyor.
Çünkü Yücel, Aslanoğlu'na tamamen karşı, kendisinden adeta nefret ediyor. Zaten İl Başkanlığı yaparken Soyer'le de yıldızı hiçbir zaman barışmadı. Yani MYK masasında Soyer'in yeniden adaylığına tüm gücüyle karşı çıkması ve Aslanoğlu'nun da örgüt üzerinde istediği gibi at koşturmasının önüne set çekmesi çok büyük bir ihtimal. Bu nedenle Bakan yerine Yücel'in MYK'ya girmesinin Soyer ve Aslanoğlu ağırlıklı İzmir il ve ilçe yönetimleri karşısında bir denge unsuru olabileceği yorumları yapılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA