• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri bir Bergamalı ERKİN USMAN

Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri bir Bergamalı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2010, 00:00
Mehmet Duman'ın son görevi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı...
Kadir Topbaş Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olunca, güvendiği bir bürokrat olan Mehmet Duman'a, "Hazır ol!..." dedi ve yeni görevini de tebliğ etti.
4 Aralık 1955'te Bergama'da dünyaya gelen Mehmet Duman, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünü bitirdi ve ardından yüksek öğretimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde tamamladı.
Evli ve iki çocuk babası Mehmet Duman'ın ilk görevi Birleşmiş Milletler Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO'da oldu.
Bunu yurtiçindeki çeşitli liselerde öğretim üyeliği izledi.
Duman, daha sonra İGDAŞ, Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.
Mehmet Duman bu süre içinde Başbakanlık Sosyal ve Kültürel İşler Başkan Vekilliği, Dünya Global Şehir Diplomasisi Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Mahalli İdareler Derneği Genel Başkanlığı'nda bulundu.
***
Bütün bunların yanı sıra Mehmet Duman, bakanlıklarda, belediyelerde, yurtiçinde ve yurtdışında hizmet içi eğitim kurslarına katıldı, ülke ve belediyelerin temsilcisi olarak çok sayıda seminer ve konferanslarda yer aldı.
Mehmet Duman'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

siyasetten
CHP'de denklemler

CHP'de sular bir türlü durulmuyor.
Çok bilinmeyenli denklemler çözülmedikçe de, durulması zor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu fıtık ameliyatı sonrası yeniden sahaya inecek, halkla buluşmaya devam edecek. Ancak o da biliyor ki; işi zor.
Gelelim, çok bilinmeyenli denklemlere.
* * *
Partideki çalkantılara bir ölçüde çözüm getirecek bir kurultay toplanacak mı?
Bu kurultayda Parti Meclisi seçimi bir süre önce yapıldığı gibi blok liste ile mi gerçekleşecek, yoksa daha demokratik parti hedefinin ilk adımı olarak çarşaf listeye mi geçilecek?
Kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bir rakip çıkacak mı?
Kılıçdaroğlu Parti Meclisi kanalı ile yeni isimleri siyasete kazandırabilecek mi?
Siyasetin derin kulislerinde işte bu çok bilinmeyenli denklemler konuşuluyor.
***
Ben CHP'nin "akil adamları" ile yaptığım temaslarda bu soruların bazı ipuçlarını yakaladım. Sizlerle de paylaşmak isterim:
"Kılıçdaroğlu'nun elinin rahatlaması için bir kurultay şart. Hem de hiç zaman kaybetmeden. Seçimlere çarşaf liste ile gidilmesi CHP içindeki demokrasi rüzgarlarının gereği. Ama o zaman da Kılçdaroğlu zorlanabilir. Her şeye rağmen daha çok demokrasi. Şu aşamada Kemal Bey'in karşısında rakip görünmüyor. Partiyi güçlendirecek yeni isimler ise, Kılıçdaroğlu'nun kafasında. Bunların kaçını kazanabileceği de başarı anahtarı. Parti Meclisi'nde en az yarı yarıya yenilenme bekleniyor."
***
CHP kulislerinde nabız böyle atıyor. Hiç kuşku yok ki, Aralık'ta gerçekleşmesi beklenen bir kurultay öncesinde, İzmir siyasetinin ağırlıklı isimlerinin temasları da sürüyor. Bu süreçte İzmir'de 'ağır siyasetçiler', Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, M.Ali Susam, Dr. Hakan Tartan ve Rıfat Nalbantoğlu'na dikkat!

kentten

(Soldan) Timur Gönülşen Mengü-Ömür Pekcan
Mengü unutulmayacak

Kurban Bayramı hengamesi arasında, İzmir'in yetiştirdiği çok büyük bir değerin aramızdan ayrılışına gerekli hassasiyeti göstermekte biraz geciktiğimizin farkındayız. Manisa Organize Sanayi Bölge Başkanı, iyi, iyiliksever insan Mengü Pekcan, en olgun çağında 61 yaşında aramızdan ayrıldı. Mengü Pekcan, Karşıyaka'nın gülü, İzmirlilerin can dostuydu. Girdiği meclislere neşe katar, herkesin yardımına koşardı, iş dünyası ve sporun temel direklerinden biriydi.
Karşıyaka'da Voleybol Şubesi Başkanlığı yaptı, çeşitli dönemlerde yöneticilikte bulundu, basketbola da fırsat buldukça katkı verirdi. Voleybolda Karantina ve çeşitli kulüplerde uzun yıllar en iyi isimler arasında yer aldı. Sadece İzmirliler değil, hizmet verdiği Manisalılar da onu hiçbir zaman unutmayacaklar.

küpe
Aynı ırmağa giren kişilerin üzerinden her zaman farklı sular geçer.
Herakletios

fıkra
Cesaret
Evin hanımı yeni hizmetçiye, "Adın ne kızım?" diye sordu.
"Döndü, hanımcığım. "Hoşuma gitmedi. Ben sana Fatma diyeceğim."
"Peki hanımcığım ya ben sana ne diyeceğim?"
"Sersem..."
Hizmetçi kadın utancından kıpkırmızı oldu:
"Dünyada cesaret edemem hanımcığım..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA