• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karaburun’da kıyıları temizleyen bir elçi ERKİN USMAN

Karaburun'da kıyıları temizleyen bir elçi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2011, 00:00
Avustralya Büyükelçisi David Grainge Biggs, "Karaburun Yarımdası'nda Gönüllü Çevre Ekibi Oluşturulması, Eğitimi ve Uygulamaları" projesi kapsamında Karaburun'a geldi.
Büyükelçi, Karaburun Kaymakamı Fatih Aksoylu ve Belediye Başykanı Serdar Yasa'yı ziyaretinden sonra Dünya Çevre Günü etkinlikleri ve yürütülen proje kapsamında öğrencilerle kıyı temizliğine katıldı. Proje yürütücüsü kurum olan Karaburun Yarımadası Yerel Gündem 21 ve Karaburun Gençlik Eğitim Kültür Merkezi'ni de ziyaret eden Biggs, Başkan Yasa'ya, "Karaburun bir doğa cenneti. Bu cenneti korumak, güzelleştirmek tüm dünyanın görevi olmalı" dedi.
Karaburun Yarımadası YG-21 tarafından Avustralya Büyükelçiliği'nin doğrudan yardım programına (DAP) sunulan ve onaylanan projeye göre, Karaburun Coğrafyası, Çevre Kirliliği, Çevre ve Katı Atık Yönetimi, Deniz ve Kıyı Ekosistemi, Karaburun Florakı, Akdeniz Fokları ve Habitatları konularında uzman akademisyenler, gönüllüler ders verdi.

Fındık Metin: Fırlamaydık ama insandık

Fındık Metin, delikanlılık dönemlerimizden, Karşıyaka'dan arkadaşımızdır. Dahası sırdaşımızdır. O bizi bilir, biz de onu...
İzmir Life'tan Lütfü Dağtaş ve Gamze Kutlukaya, Karşıyaka'nın diğer ünlü bir siması Monşer Bülent'i (Alp) aralarına alarak bizim sırdaş arkadaşı Çeşme'de bulmuşlar, bir güzel konuşturmuşlar. Ortaya da bu sıcak İzmir günlerinde tatlı tatlı okunacak bir röportaj çıkmış.
* * *
Fındık, "Onca fırlamalığa rağmen herkes sizi seviyor, size saygı gösteriyor. Nedir bunun sırrı?" sorusunu şöyle yanıtlıyor:
"Hayatının en büyük sermayesi sevgidir adamın. Ben 74 yaşındayım her ne kadar göstermiyorsam da. Ben hiçbir büyüğümün karşısında ceketimi iliklemeden konuşmadım. Kalp kırmadım. Gerçek yalan söylemedim. Yalan yalan söyledim hep. Bizim dönemde, biz fırlama da olsak, hem insan idik hem de haddini biliyordu herkes..."
* * *
Evet, arkadaşım Fındık Metin liseyi bitirinceye değin Anadolu'da kaç il dolaştı, havalanmış uçakta tüm yolcuları bir anda nasıl saygı duruşuna kaldırdı, Besim Uyal, parasını önceden verdiği pardesünün Pierre Cardin markalı olmadığını öğrenince ne yaptı, Milliyet'te nasıl manşet oldu, çapkınlıkları, evlilikleri hakkında öyle dolu dolu bilgiler vermiş ki, bir oturuşta okumaya değer bir röportaj ortaya çıkmış İzmir Life'ın Haziran sayısında...

hayattan

En başarılı gençlik meclisi, Karabağlar'da

İzmir'in en büyük ve yeni ilçesi Karabağlar'ın başarılı gençleri aldıkları ödülle büyük bir gurur yaşattı.
Karabağlar Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Gençlik Meclisi, Ankara'da düzenlenen Ulusal Gençlik Parlamentosu Genel Kurulu'nda, başarılı çalışmaları nedeniyle "2010-2011 yılı en iyi çıkış yapan Gençlik Meclisi" seçilerek, ödül aldı. Üstelik bu başarı henüz 6 aylık bir meclisin başarısı.
* * *
Tabii bunda Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Murat Bakan'ın desteğinin önemli bir payı var.
Bu gençler 81 ilden 98 Gençlik Meclisi'nin 364 katılımcıyla yer aldığı genel grupta aldıkları ödülle alkışları gerçekten hak ediyor.
Karabağlar'ın isminin ülke genelinde duyurulması açısından da büyük bir önem arz eden ödülle ilgili görüşlerini belirten Başkan Kürüm, her zaman gençlerin, kadınların ve yeni fikirlerin yanında olduğunu dile getiriyor.

küpe
Eski değerleri gerçekten seviyorsak, onları değiştirebiliriz.
A. H. Taşpınar


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA