• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de köklü değişiklikler ERKİN USMAN

CHP'de köklü değişiklikler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.06.2012, 00:00
Kuşadası Limanı'ndaki Star-Bucks'ta İzmir, Muğla ve Aydın'dan gelen bazı delegeler ve partililer, 17 Temmuz'da yapılacak CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi'nin nasıl oluşması gerektiğini tartışıtı.
CHP'ye özgü hava içindeki tartışmaların içinde Karanlıklar Prensi de vardı.
Hemen belirteyim, kurultay sürecine girildiği şu sıralarda CHP her alanda köklü değişikliklere hazırlanıyor.
İşte bu noktada söz Karanlıklar Prensi Ahmet Kadıbeşegil'in.
İşte, Karanlıklar Prensi'nden satırbaşları:
* Kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin ana sorunu olan, altyapısı oluşturulan rejim değişikliğine karşı Cumhuriyet'in temel ilkelerini koruyacak çözümleri ve bunun yöntemlerini topluma sunacak bir "demokrasi manifestosu'nu" açıklayacağı vurgulandı.
* CHP'nin içinde, hukuk ve adalet, vergi, kalkınma-sanayileşme, küçük ve orta boy işletmeler, özelleştirme, parlamento ve seçim, yerel yönetimlere yetki, milli eğitim ve çevre, güneydoğu sorunu ve terörle ilgili reformları içeren paketin sosyal demokrasinin küreselleşen ilkeleri çerçevesinde hazırlandığı belirtildi.
* Ayrımcılık yapılmayan bir toplum için herkese "fırsat eşitliği" sloganı ile sunulacak manifestonun uygulanması konusunda Kılıçdaroğlu'nun yeni bir kadro anlayışı ile hareket edeceği belirtiliyor. 2015'te iktidar sloganını gerçekleştirmek için tüm Türkiye'de örgütlerin etkin olabilmesi için, yeni bir yapılanma ve çalışma sistemi oluşturulacak. CHP örgütünü çok iyi tanıyan Denizli Milletvekili Adnan Keskin'i örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı yapması beklenen Kılıçdaroğlu'nun, Gürsel Tekin'in istifa nedenlerini de yeni kadrolaşmada gözönüne alacağı, Rıza Türmen, Şafak Pavey, Melda Onur, şehircilik uzmanı İlhan Tekeli gibi yeni isimlerin yanı sıra Umut Oran ve Gürsel Tekin'in de bu yapılanmada yer almasını istediği de yüksek sesle dile getiriliyor. Herkes hesabını buna göre yapmalı.

Karaburun'da "Kırkım Şenliği" ses getirdi
Karaburun Kavaklıkoyu Manastır mevkiinde gerçekleştirilen şölen görülmeye değerdi. Ulu Çınar'ın gölgesinde bini geçkin insan vardı. Bu güzel atmosferde vatandaşın doğa özlemini gidermesi, keçileri kırpılırken tutmak istemesi ayrı bir güzellik taşıyordu. Karaburun yarımadasının önemli geçim kaynaklarından biri de hayvancılık ve özellikle keçicilik.. Kecilerin etinden, sütünden, kılından ve organik gübre olarak dışkısından yararlanılıyor. Her yıl geleneksel olarak haziran ayında çobanlar tarafından, keçi sürüleri ağılların içine toplanıyor ve kılları kırpılıyor..
Adına "Kırkım" denilen ve yüzyıllardır sürdürülen bu geleneksel etkinlikte keçiler kesilir, pilavlar pişirilir, sündürme tatlısı yapılarak konuklara dağıtılır. Başkan Serdar Yasa'nın bu geleneğe keçi peyniri döneri eklemesi ayrı bir lezzet kattı. Tüm İzmirlileri ve Kara Keçi Yetiştiricilerini Kırkım şölenine davet eden Belediye Başkanı Yasa, "Kara keçilerimiz Karaburun'da doğal yaşamın simgesidir. Küçükbaş hayvancılık Anadolu kültürünün çok önemli bir parçasıdır. Amacımız Karaburun'da doğal yaşam için farkındalık yaratmak, yetiştiricilerimizi teşvik etmek" diyor.

kentten
Asil'in kafasına ne oldu?
Adı Asil, soyadı Öztürk ama İzmir onu "Et Profesörü" olarak tanır.
Asil'in Birinci Sanayi Sitesi'ndeki dükkanı her gün saatler boyu dolup boşalır.
Asil, koyu bir KSK taraftarıdır. Yeşil-kırmızılı takımın bütün deplasmanlarına gider, İzmir'deki maçlarını da hiç kaçırmaz.
Heyecanlı ve bol hareketli bir tribün efendisidir.
Bu mini peşrevden sonra, konumuza gelelim.
Asil'in cep telefonu paramparça. Bir rivayete göre, bu telefon Asil'in kafasında parçalanmış. İşin içinde Asil'in dillere destan çapkınlığı varmış...
Telefonu parçalayan da muamma?
Bir başka rivayete göre, bir arkadaşının "eşek şakası" yüzünden telefonu alıp yere çarpmış...
Merak eden 458 27 09 numaralı teleonu bir çevirsin yetecek.

tarihten
Talih

Ünlü Fransız yazarı Jean Cocteau'ya bir gün arkadaşlarından biri sordu:
"Talihe inanır mısınız?"
Cocteau şu cevabı verdi:
"Tabii inanırım, aksi halde sevmediklerinizin başarılarını nasıl izah edebilirsiniz?"

küpe
Çok kimseye hizmet eden, kimseden aferin alamaz.
M. Haimler

günün fıkrası
Masal

Adam, kitabevinden içeri girdi, tezgahta duran gence sordu:
"Sizde, 'Kadınlara Karşı Zafer Kazanan Erkek' isimli roman bulunur mu?"
Tezgahtar eli ile az ötesini tarif etti:
"Var efendim, az ötede masal kitapları bölümünde bulabilirsiniz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA