• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de yıkmayalım yıkalım tartışması ERKİN USMAN

Çeşme'de yıkmayalım yıkalım tartışması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.11.2014, 00:00
Çeşme Belediye Meclisi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın başkanlığında yapıldı. Oturuma, Çeşme Belediyesi'nin AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri ve Belediye bürokratlarıyla çok sayıda kent sakini katıldı.
Toplantının en çok dikkat çeken konuları ise arasında kent merkezine kurulmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) ile Ilıca Mahallesi'ndeki termal kaynakların değerlendirilmesi oldu.
***
AK Parti Grubu, Ilıca'da Çeşme Belediyesi'ne ait dükkanların önemli bir bölümünün henüz kiralanmadığını söyleyerek, "Kamu zararı oluşuyor, yıkalım. Yerine termal kür merkezi yapalım" diyerek öneri sundu.
Başkan Dalgıç ise bahsi geçen dükkanların yanında, termal tedavi ve kür merkezi için uygun bir arazinin zaten belirlenmiş olduğunu ve uzun zaman zamandır da çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.
* * *
Yıkım önerisini, "Yıkmayalım, yapalım" diyerek yanıtlayan Başkan Dalgıç şöyle devam etti: "Yıkarsak, esas kamu zararı bu şekilde ortaya çıkar. Belediyemiz orada termal için yeri çalışma zaten geçmiş dönemde çalışma başlamış. Biz de ihale hazırlığını yapıyoruz. Proje için taslak hazırlanıp ihaleye çıktığında; dükkanları termalin içine dahil etmek taraftarıyım."

didim'den

Haydi, Zeytin Festivali'ne

3'üncü Uluslararası Didim Zeytin Festivali bugün başlıyor. Yunanistan'dan Patmos Belediye Başkanı, Kalimnos Belediye Meclis Başkanı, Rodos Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Kos, Leros, Kalimnos Ticaret Odalar Birliği, Oteller ve Acenteler Birliği, Patmos Liman Başkanı, Yunan işadamları ve basın mensuplarının katılacağı 3'üncü Uluslararası Didim Zeytin Festivali'nde zeytin ağacı dikiminden, çocukların zeytin sıkım ve zeytinyağlı yemek yarışmalarına kadar pek çok aktivite yer alacak. Didim Belediyesi önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalde, Gazeteci-Çevre Yazarı Ahmet Aydın Akansu "Bin yıllık zeytin ağaçları" fotoğraf sergisi açarken, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Tayfun Özkaya ise "Zeytinyağında Tarım Politikası" adlı bir konuşma yapacak. Festival, pazar günü zeytin hasadı ile son bulacak.

Karantina Tuğrul Abi'sine ağlıyor
Bir spor duayeni daha bu fani dünyaya veda etti. Tuğrul Erbey gerçek bir sporcu, gerçek bir yönetici, bir iyi insandı. Bir zamanların Türkiye çapındaki kulübü Karantina'dan yetişenler Tuğrul Abi'lerinin hizmetlerini hiç unutmayacaklar, her zaman saygıyla yadedecekler. 1950-1980'li yıllar arasında bisiklet dahil 12 branşta faaliyet gösteren Karantina, atletizm, voleybol, basketbol, ping-pong takımlarıyla Türkiye'ye kafa tutan bir spor yuvasıydı. Karantinalı yöneticiler arasında Tuğrul Erbey'in ayrı bir özel yeri vardır. O yıllarda spor kıyafetleri ve tesis sıkıntısı çekilirken Tuğrul Erbey, semtteki çocukları atletizme alıştırmak için onları sokaklarda yarıştırır, kazananları kağıttan madalyalar hazırlayıp vererek özendirirdi. Tüm sporcularla ilgilenir, her türlü dertlerini çözmeye çalışırdı. Spor çınarından bir yaprak daha düştü. Ama biz Tuğrul Erbey'i hiç unutmayacağız.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA