• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Namık Kemal’liler haydi aşureye... ERKİN USMAN

Namık Kemal'liler haydi aşureye...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2015, 00:00
İzmir'in tarihi ve sembol liselerinden biri olan Namık Kemal Lisesi'nde mezunlar bugün saat 14.00'te okulun bahçesinde Aşure Günü'nde bir araya geliyor. Önce ismi İkinci Lise ardından İnönü olan Namık Kemal Lisesi'nden İzmir, Türkiye, hatta dünya çapında iz bırakan isimler yetişti. Bakanlar, Ali Naili Erdem, Yüksel Çakmur, Hasan Denizkurdu, Ertuğrul Günay ve Yücel Seçkiner, senatör Akın Özdemir bu okulun mezunları arasında. Milletvekilleri Süha Tanık ve Bülent Baratalı ile Vali Yahya Gür de.
* * *
Belediye Başkanlarından Cihan Türsen, Abdül Batur, Ahmet Sarışın, Cengiz Bulut, Adnan Yüksel de Namık Kemal Lisesi'nden yetişenler arasında. Namık Kemal mezunlarından bir tıp fakültesi kurulabilir. Prof. Dr. Niyazi Lodos, Prof. Dr. Arman Çağdaş, Prof. Dr. Adem Güler, Prof. Dr. Uçar Asena, Prof. Dr. Günay Haznedaroğlu, Prof. Dr. Çetin İşlegen, Prof. Dr. Hakkı Bilgehan, Prof. Dr. Bülent Kırımlı, TÜFAD Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Gazi Hastanesi Kurucu Başhekimi Dr. Salih Mertan, Dr. Nail Ceyhan, Dr. Murat Çakaloz bir çırpıda sayıverdiklerimiz.
Ekonomi devleri karması da bu okuldan. Şinasi Ertan, Necip Kalkan ve Prof. Dr. Aytaç Eker'in yanısıra, Eski Baro Başkanı Bahattin Özcan, Prof. Dr. Ramazan Savranbaşı, Doç. Suavi Tuncay ve hayırsever işadamları Halil Atila ve Denizlispor kurucusu, eski başkanı Atila Sayıner, İzmir ve Yeni Asır'ın duayen spor yazarı Gürkan Ertaç da buradan mezun.
***
Namık Kemal Lisesi öyle büyük bir eğitim kurumu ki, ünlüleri buraya sığdırmak olanaksız. Türk Musikisinin anıt isimleri, sinema ve tiyatronun ünlüleri, öğretmenler, sporcular, gazeteciler, kulüp başkanları, yöneticileri, işadamları ve daha nice nice meslek sahibi bugünkü aşure gününde bir araya gelecek, hasret giderecek, anılar anlatılacak. Öyleyse parola şu: Haydi Namık Kemal Lisesi'ne, aşureye.

Eğitimde çok ortaklı harikulade bir proje!

Misak-ı Milli Ortaokulu'nun gerçekleştirdiği bu çok ortaklı harikulade projenin adı: "Çocukların Yeteneklerini Geliştiren Geleneksel Sokak Oyunları Etkinliği."
Orijinal adı da şöyle: "Tradintional Openair Games to İmprove Children's Skilis."
Proje Koordinatörü de İnci Önderli.
Projeyi yazan ve yürüten okulumuz "Misak-ı Milli Ortaokulu."
***
Bu yılki uluslararası proje toplantısı Macaristan'ın Debrecen kentinde gerçekleştirildi.
Okul Müdürü Ergün Baylan, Proje Koordinatörü İngilizce öğretmeni
İnci Önderli, İngilizce öğretmeni Fatmanur Yükselen okulun öğrencilerinden Elif Gülce Kısa ve Berşan Yeşiltaş Macaristan'a gittiler.
Toplantıda önümüzdeki dönem içinde yapılacak tüm faaliyetler ve teslim tarihleri kararlaştırıldı. Bunların başlıcaları şöyle:
* Ortak okullarla belirlenen tarihler arasında video konferans yapılacak.
* Tüm ortak okullar proje kapsamında, Mayıs ayı içerisinde Comenius Haftası faaliyetleri düzenleyecek.
* Projedeki ülkeler tarafından ortak hazırlanan sözlükten tüm öğrencilerin faydalanması için online olarak kelime oyunları, quiz, bilmece ve bulmacalar hazırlanarak proje sitesine yüklenecek. Her ortak sözlüğün bir bölümünü üstlenecek.
Debrecen'deki ev sahibi okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve bir hafta boyunca süren faaliyetler tüm katılımcıların dahil olacağı, kaynaşacağı ve motive edici türdendi. Misafir ailelerde kalan öğrencilerimiz bir hafta boyunca yabancı arkadaşlarıyla unutamayacakları bir dostluk geliştirdiler ve birbirlerine kültürlerini anlattılar. Bu sayede kültür kaynaşması yaşayan öğrencilerimiz önyargılarını da yıkmış oldular. Tedirgin başlayan ilk günün ardından bir haftanın sonunda ayrılmak istemeyen, tekrar görüşme sözü verilen güzel arkadaşlıklar geliştirildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA