• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme Ilıca plajına giren hastalanıyor ERKİN USMAN

Çeşme Ilıca plajına giren hastalanıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2015, 00:00
Ve, bir tespit... Çeşme hastaneleri, bu plajda mikrop kapanlarla dolu.
Ve, bir manzara...
Akdeniz ve Ege'de toplanıp, kafesler içinde Çeşme'deki balık çiftliklerine getirilen orkinos ve benzeri balıkların pislikleri, Ilıca Plajı ve çevresinde öbek öbek yüzüyor.
Ve, hergün binlerce kişi de bu pislikler arasında kulaç atıyor ya da bunların yarattıkları tablo içinde dolanıp duruyor.
Bereket versin, sezonun sonuna geliyoruz.
***
Ömrünü Çeşme'de geçiren bir İzmirli anlatıyor:
"Yakın yıllara kadar bu plajda yüzerken, denizin dibini görmek mümkündü. Şimdi hele bir dalmaya kalkışın, 3-4 metre aşağıyı bulamazsınız. Gözleriniz yanar, deriniz kaşınır, kendinizi sahile zor atarsınız."
***
Ilıca Plajında denize girenlerin derilerinde önce kaşıntı başlıyor, bunu terleme izliyor.
Bu arada ishal olanlar da az değil.
Çeşme hastanelerinin koridorları bu yeni moda hastalığa yakalananlarla dolu.
Çare:
Çeşme'de denize girilecek bşka yer yok mu?
Haydi temiz sulara...

kentten
Kütüphane İmparatoriçesi Rasime Şeyhoğlu vefat etti

Muzaffer İzgü'nün "Kütüphaneciler İmparatoriçesi" ilan ettiği Rasime Şeyhoğlu, Seferihisar Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak Hakk'a yürüdü.
1 Eylül 1930'da Gördes'te doğan Rasime Şeyhoğlu, çocukluk yıllarını Eski Borlu'da geçirdi. Annesi Gördesli Büke Ailesi'nden Hatice Hanım, babası Eski Borlu eşrafından Şiri Bey'dir.
1947 yılında amcasının oğlu Kazım Şeyhoğlu ile evlendi. Bu evlilikten 4 oğlu oldu. 1959'da Köprübaşı ilçesine göçtüler. Sonra çocukların eğitimi için Salihli'ye yerleştiler.
* * *
Eşi ve çocuklarıyla Türkiye'nin dört bir köşesini dolaştı. Seyahati, halkoyunlarını, semah dönmeyi, tiyatroyu çok seven Şeyhoğlu çok zengin bir türkü dağarcığına sahipti. Yakınları ona Türkü Ana diyordu.
2002 yılında dilkökü kanserine yakalandı. Ağır ameliyatlar geçirdi. Oğlu Recai Şeyhoğlu'nun, annesinin adını ölümsüzleştirmek adına ürettiği "köylere kütüphane" projesiyle 2002 yılından bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat köylerinde bu güne değin 39 kütüphane açtı. Çoğunun açılışında türkü söyledi, deyişler okudu. Kitap ve kütüphane aşkıyla kanseri yendi. 2005 yılında Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından "yılın kütüphanecisi" seçildi.
13. kütüphanenin açıldığı günün akşamı 2006 yılında eşini kaybetti.
Bolu'da il Turizm ve Kültür Müdürlüğü bir köşeye adını verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de 3900 metre uzunluğunda bir sokağa 'Kütüphaneci Rasime Şeyhoğlu Sokağı' adını verdi.
12 Ağustos 2015'de İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından Bergama'nın Demircidere mahallesinde ikinci Rasime Şeyhoğlu Anı Evi açıldı. İlk'i Aliağa'nın Hacıömerli köyünde açılmıştı.
22 yıldır İzmir'de yaşıyordu. 4 oğlu 4 gelini ve 7 torunu bulunuyor.
Kütüphaneciler İmparatoriçesi, uzun süredir kalp yetmezliği, solunum yetersizliği ve akut böbrek yetmezliği sıkıntısı çekiyordu.
Cenazesi Güzelbahçe Cem Evi'nden kaldırılarak Urla'nın Bademler mahallesinde toprağa verildi.

küpe
Gerçekten cesur olanlar için, cesaret diye bir şey yoktur.
Baraccio

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA