Ülkemizde bugüne kadar yakın tarihimizde yaşanan ve yarım asrın içinde adeta sıkıştırılan olayları yazanlar, kendi pencerelerinden gördüklerini, kendi doğrularına göre dile getirdiler.
Kitabın yazarı Fethi Akkoç 1963 yılından itibaren önce gazeteci, sonra milletvekili olarak iç ve dış politikayı yakından takip ederek, liderlerin yakın çevrelerinde bulundu. Devletlerin yönetiminde, siyasi olaylarda hatta savaşlarda bile gerçek görüntünün birbirinden çok farklı olduğunu, senaryoların önceden nasıl hazırlandığını yaşayarak gördü ve bu eseri kaleme aldı.
Fethi Akkoç "Ekose etekli levrekle" 1973 seçim sonuçları arasındaki bağlantıyı anlatıyor. Bu kitap okunur...
kentten
Geleneksel buluşma...
Karşıyaka Lisesi mezunlarının "Geleneksel Buluşmaları" nın sonbahar etabı geçtiğimiz pazartesi Bostanlı Yasemin Kafe'de gerçekleştirildi. Çeşme'deki buluşmaların renkli havası Bostanlı'da da sürdürüldü. Ve sonunda bundan sonraki toplantılar için karar açıklandı: "Önümüzdeki buluşmalarda Karşıyaka Lisesi'nin bayan mezunları da bulunacak. Bu işin öncülüğünü Reyhan Sönmezer, Aynur İpekçi, Mine Akmandil Kımızcı yapacak. İşte son toplantıdan bir köşe: Recai Acar, Mehmet Erişkin, Baki Gürgen, Savaş Gada, Oral Alşan, Aziz Gürdemir, Altan Başaran, Yüksel İzmirli, Osman Balcı, Altan Özkunt, Atilla Karabece, Ali Rıza Şavk, Aşkın Baykal, Çetin Hoşgör ve Kaya Sipahi.

günün fıkrası
Atan atana...
İki ayrı sigorta şirketinde çalışan iki memur konuşuyordu: "Bizim şirkette herşey yıldırım hızıyla yapılır. Örneğin, bir müşteri pazartesi ölse, varisleri salı günü çeklerini alır." Diğeri dayanamadı: "Bizim şirket binanın üçüncü katındadır. Geçenlerde bir müşteri bizim binanın altıncı katından aşağıya düştü. Bizim pencerenin önünden geçerken de çekini uzatıverdik."
laflama
Memlekette o denli DİNGİL varken, af buyurun benim ruhum nasıl DİNGİN olabilir ama nasıl!
Eeee güncelleyelim o sözü; Eller gider Mars'a; Biz sevine duralım tavladaki marsa!
Son zamanlarda yaptıklarıma bakma sakın. Cezai ehliyetim yok. Kapı gibi raporum var. Ona göre akıllı ol!
Aşk ağrıyı kesiyormuş. Ama aşk insanın gözünü kör etmiyor mu? Gözüm kör olduktan sonra ağrılarım olmamış kim takar?
