• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu Yunanlılar İzmir’e acaba nasıl gelecek? ERKİN USMAN

Bu Yunanlılar İzmir’e acaba nasıl gelecek?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2015, 00:00
Yunanistan bizim komşumuz. Onların son yıllarda yaşadığı ekonomik krize üzüldük. Katkı olsun diye adalarına turistik seferleri artırdık, bizim paralarımızla bellerini doğrulttular, doğrultmaya da devam ediyorlar. Hatta içimizden "Onlara yardım kampanyası açsak mı" diyenler oldu. Ama ne yapsak anlaşıldı ki Yunan'dan dost olmayacak. Pınar Karşıyaka. Önceki gün Panathinaikos takımıyla THY Eurolig maçı için Atina'ya gitti, uğradığı muamele akıl almaz düşmanlık sahneleriyle doluydu. Salonu Atatürk'e küfreden pankartlarla donatmışlar. Salonun çevresindeki ışıkları karartmışlar, bazı taraftarlarımızı bıçakla yaraladılar, maç boyunca da küfrettiler.   

***

İzmir'e nasıl geleceksiniz? Bu karşılaşmanın bir de rövanşı var. Panathinaikos'lu taraftarlar; İzmir'e nasıl geleceksiniz? Mavişehir KSK Arena'da Atina'da hiç birşey olmamış gibi utanmadan nasıl maç seyretmeye kalkışacaksınız? Halbuki orada bizi konukseverlikle ağırlasaydınız, Karşıyakalılar bunun altında kalmaz, hiç de unutmazdı. Hararetli bir dost kazanabilirdiniz, ayıp ettiniz, büyük fırsat kaçırdınız. Örneğin Karşıyaka- Karagümrük dostluğu var, ömür boyu sürecek belki. Şimdi Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla İzmir'deki maç için önlem isteyeceksiniz, polis Karşıyakalıları sert önlemlerle olay çıkmaması için frenlemeye çalışacak. Ne gerek vardı bunlara? Biz size deplasmana giderken, böyle bir nefret kusacağınız aklımızın ucundan bile geçmedi. Yazık.. Sporu dostluğun aracı saymak her zaman biz Türklerin hedefi. Ama baksanıza kin ve nefret aracı olarak kullanmak isteyenler buna izin veriyor mu?


hayattan

Karşıyaka'da bir kaldırım rezaleti

Bostanlı'nın ünlü Bravo Pastanesi yakınında bir kaldırım. Onbeş gün önce bir apartman önündeki su borusu patladı ve çevreyi sular kapladı. Belediye ekipleri başvurudan üç gün sonra geldi ve boruyu kapattı, suyun akışı önlendi. Ekipler akşam üzerine kadar çalıştı ve oraya kazdıkları çukurun üstünü bir iki kürek ile güya örttükten sonra çekip gitti. Burası o günden beri öyle taş yığını halinde duruyor. Engelliler için ayrılmış olan sarı plastik yolluk da paramparça orada duruyor, bu yoldan gelip geçenlerin ayaklarına dolanıyor, çocuklar düşüp kalkıyor. Önceki gün genç bir kadın ayakkabısının topuklarını bu taş yüklü çukura bıraktı. Bu tablo Karşıyaka Belediyesine hiç yakışmıyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI