• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kulübü yönetecek güç, kişiler değil, ilkeler ERKİN USMAN

Kulübü yönetecek güç, kişiler değil, ilkeler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.12.2015, 00:00
Her yıl hep aynı şekilde yola koyuluyoruz. Son 20 yıldır hep aynı hikayeyi okuyoruz. Hikayenin sonu hep başarısızlık ve hüsran. Demek ki sistemde bir yanlışlık var. Bu sistem değişmeli, değiştirilmeli!

Konuğumuz değerli bir spor adamı.

O, sadece Ege'nin değil, Türk sporunun en önemli hekimi. Teşhisi şöyle: "Sistemsizlik sistem olmamalı. Kulüpleri yönetecek tek güç, kişiler değil ilkeler olmalı!"

Gündemde Karşıyaka var. Bugünkü üzüntü verici tablo var. Bülent Zeren diyor ki:

"Yıllardır uzun vadeli kalıcı stratejiler yerine, günü kurtarmaya yönelik ve yalnızca sportif başarıyı ön plana çıkaran planlar tercih edildi. Yönetimlerde, teknik kadrolarda, oyuncularda süreklilik yoksa; başarısızlığın kaçınılmaz olacağı gerçeği bir türlü görülemedi? Yalnızca son beş yılda 20 civarında teknik direktör değişti. Son beş yılda 150'ye yakın oyuncu transfer edildi. Yine bu süre içinde yönetimlerde de süreklilik olmadı, yüzlerce yönetici geldi gitti. Tek değişmeyen taraftarlarımızdı.

Her yıl yeni bir kadro kuruluyor. Bir önceki yıldan kalan bir tek oyuncu yok. Her yıl hiç tanımadığımız, birçoğu kulübümüzün tarihinden habersiz oyuncular, yeşil-kırmızı formayı sırtına geçirip bir anda Karşıyakalı oluyor ve biz bu yabancılar karmasını Karşıyaka diye kabullenip izlemek zorunda kalıyoruz. Adeta yol geçen hanı olduk. Ne yazıktır ki ezbere sayabileceğimiz bir kadromuz bile olamadı."

Kaybettiğimiz son yirmi yılda kararlılıkla ve korkusuzca beş yıllık bir planla yola çıkılmış olsaydı; şimdi modern tesislerimiz, stadımız, gerçek anlamda modern ve üretken bir alt yapımız ve bu alt yapıdan yetişmiş gençlerin çoğunlukta olduğu, Kaf Sin Kaf ruhunun yansıdığı, Kaf Kaf aşkıyla yanıp tutuşan, Süper Lig'de kalıcı başarılara koşan bir takımımız olacaktı.

Bu aşamada, sevgili Bülent Zeren'in görüşleri şöyle:

"Mantıklı borçlanmalarla ileride gelir kaynağı oluşturacak alt yapı, tesisleşme, genç ve stratejik oyuncu yatırımları yerine; gelir getirmeyen popülist borç bataklıkları kısır döngüsüne girilmesinin, kulüpleri getirebileceği nokta asla unutulmamalıdır. İçimizde; marka değerinden yararlanamadığımız, potansiyelini kullanamadığımız, ruhunu ve kimliğini çok yükseklere taşıyamadığımız bir Karşıyaka aşkı var. Ama geleceğimiz için yalnızca bu aşk yetmiyor. Günümüzde büyüklük ne yazıktır ki kulüplerin isimleri ve geçmişleri ile değil; pastadan, gelirden aldıkları pay ile açıklanır hale gelmiştir. Bu nedenlerle günümüz sportif ortamının değişim ve gelişim dinamiklerini ve riskleri çok iyi analiz etmeliyiz."

Ve Bülent Zeren'den son söz:

"Tüm anlattıklarımın ışığında doğru olanı mutlaka bulmak zorundayız. Doğruyu da ancak korkmadan ve gerçeklerle yüzleşerek bulabiliriz. Aksi halde prangaları parçalayarak, yabancı egemenliğine karşı direnişin simgesi olarak kurulan kulübümüze, ikinci yüzyılını yaşayan şanlı tarihimize, kurucularımıza ve efsanelerimize karşı büyük bir vefasızlık göstermiş, geleceğimize de pranga vurmuş oluruz."

İşte gerçek seçim bu!

Laflama

Psikolog aile terapisine gelen çifte "Sorunlarınızı konuşmayı deneyin" deyince çift atıldı. "Sorunlarımızı mesajla konuşuyoruz zaten yetmez mi?" 

Bursalı bir meteor avcısı vatandaşımız Yüksel Sevinç elindeki meteor taşlarının gramını 80 dolara satışa çıkarmış. Millet çok şanslı. Bizim başımıza gökten bırak meteor taşını kemik bile düşmez! 

Bütün sebzelerin içinde en çok turpta C vitamini bulunuyormuş. Bu da bilim mi? Türkler zaten bunu biliyor oğlum. Boşuna mı "Turp gibiyim" diyoruz ezelden beri... 

Boksu bırakan Amerikalı boksör Floyd Mayweather Türkiye'ye bir çuval dolarla gelmiş. Sanırım vatandaşlarımız bu kez Floyd Mayweather'in başlarına çuval geçirmesinden mutluluk duyacaktır. Ama içi dolar dolu çuval ha!

İbrahimOrmancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI