• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de Filiz Pelit günleri başlıyor ERKİN USMAN

İzmir’de Filiz Pelit günleri başlıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2016, 00:00
Eserleri Rusya, Kanada, İsviçre, Kıbrıs, Almanya, Fransa, İngiltere, Dubaive Türkiye'de çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda sergilendi.
Birçok özel kataloglarda kendisini yer verildi.
Ankara TISVA, İzmir BEF Uluslararası Görsel Sanat toplantısı, İzmir Uluslararası Bienali ve Manastır Sanat Festivali gibi uluslararası etkinliklere katıldı.
Katıldığı sergilerden özel ödüller, onur belgeleri, başarı plaketleri ile dönen sanatçı Filiz Pelit en son olarak Paris'teki Societe National de Beux- Arts'ta gümüş madalyaya layık görüldü, dergi ve gazetelerde yayınlandı.
Filiz Pelit bu süreç içinde 20 kişisel sergi açtı, yaklaşık 100 ulusal ve uluslararası grup sergisinde yer aldı.
İşte bu sanatçımız son resim sergisini Alsancak'ta Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirdi ve böylece İzmir Sanat Dünyası'nda "Filiz Pelit Günleri" başladı. Hayırlı olsun...

Vatanına ve dinine sahip çıkan gençler buluşuyor

İzmir'de, Ahmet Yesevi Ocakları Eğitim ve Kültür Derneğinden ilginç bir çıkış.
Bu derneğin İzmir Teşkilat Başkanı Ali Şefik Açan şöyle diyor:
"Davamız kutlu ama zordur.
Hedefimiz, kibirden, yalandan, uzak durmaktır. Yaratılanı sevme, yaratana hizmet düsturumuzdur.
Dünyevi nefsimize sahip olmak, tevazu ve fedekarlığı hayata hakim kılmak hedefimizdir.
Ülküsüne düşkün, dinine, vatanına, devletine sahip çıkan, eğitimli ve sorumluluk sahibi gençleri yetiştirmek Ocağımızın gayesidir, Fertler mükemmel oluncu toplum da mükemmel olur."
Ülkücülüğün partiler üstü bir kavram olduğunu vurgulayan Ali Şefik Açan ayrıca, "Ocağımızda kardeşlik pişer, Allah aşkı pişer, dostluk pişer, iman pişer, dumanı da tüter" diyor.

Okan Yüksel'den "Bir sevdadır Karşıyaka"

Gazeteci-yazar-şair Okan Yüksel spora olan ilgisi ve sporcusportmen kişiliğiyle tanınır.
1965'ten beri çeşitli gazete, dergi, ajans ve TV'lerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın müdürlüğü ve köşe yazarlığı görevlerinde bulunan yapan Yüksel, İzmir Güreş İhtisas Kulübü ve İzmir Demirspor'da faal güreşçilik yaptı. Bir ara İzmir'de uzun yıllar iz bırakan kulüplerden Ülküspor'un asbaşkanıydı.
Ve spora ilgisini eserlerine de yansıttı. Büyük Altay (1971), Efsane Göztepe (1972), Hangi Spor Hangi Mpor (1974), Şeytanlar (1979), Sporda Erdemliliğe Kassandra Çaresizliği (1994), Bir Karşıyaka Efsanesi:
Gode Cengiz (1999), Efsaneler Ölmez (1999), Sporda Ünlüler Ansiklopedisi ve İzmir Sporunda İz Bırakanlar başlıklı kitapları ilgiye okundu.
Okan Yüksel şimdi de "Bir Efsanedir Karşıyaka" kitabını yazdı. Bu kitabın ilginç tarafı, Karşıyaka Tarihinde iz bırakan nice yöneticilerin, yıl yıl hizmet devrelerini içermesi. Öyle ilginç isimler göreceksiniz ki şaşıracaksınız.
Kısacası, Bir Sevdadır Karşıyaka okunacak bir kitap olmuş.

Fıkra; Şefin öğretisi

Büyük bir mağazanın, kadın eşyası reyonunun şefi tezgahtar kızları etrafına toplayıp şöyle bir emir verdi: "Eğer müşteri 20'nin altında ise (Sizi daha büyük gösterir) şeklinde konuşun. Eğer müşteri 20'nin üzerinde ise, (Sizi daha genç gösterir) deyin.
Eğer ki müşteriniz 40'ın üzerinde ise, onun için mesele sadece fiyattır, artık..."

laflama

Sakallı erkekler aldatıyormuş. Ondan mı evli kadınlar kocalarına "Şu sakalını kes" diye baskı yapıyor kuzum !..

Acıyı bal eyledik. Hatta bal reklamlarına bile çıktık usta!

Offf adalete güven kalmadı. Kısa çöp uzun çöpten hakkını mahkeme kararıyla bile alamıyor artık!
İbrahimOrmancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA