• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaynaklar’da asırlık çınarlara ameliyat ERKİN USMAN

Kaynaklar’da asırlık çınarlara ameliyat

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2017, 00:00

Kaynaklar'daki "anıt çınarların" bakımı ve dokularının temizlenip ağaçların ilaçlanması tüm hızı ile devam ediyor.
Kaynaklar Merkez Mahallesi muhtarlığının başvurusu üzerine harekete geçen İzmir 1 No.lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ağaçların korunması amacıyla aldığı karar üzerine, bir süre önce Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurup ortak bir protokol hazırlamaları talebinde bulundu.
Talep olumlu karşılandı.
Ağaçların bakımı başlatıldı.

Çalışmaların ikinci bölümünde, Muhtar Erhan Şen'in de bulunduğu toplantıya Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğretim üyelerinden Erhan Küçükerbaş, Büyükşehir Belediyesi'nden Tevfik Bettemir ile diğer uzmanlar katıldı.
Çalışmalara hemen başlandı.
Bu etapta ağaç gövdelerinin içine girilerek ölü dokular alındı.
Çınarların gövdelerini içten içe kemiren kurtlar temizlendi. Geniş çaplı bir ilaçlama yapılarak ağaçların ömrü uzatıldı.
Çınarların yeni tehditlere karşı korunması amacıyla, içi boş olan gövdeleri içten içe çelik atkılarla güçlendirildi. Keza, ağırlık ve fırtına gibi nedenlere karşı dallar birbirine bağlantı kurularak sağlamlaştırıldı.

Bornovalı Ali Rıza abi doktoru fena şaşırttı
Bornovalı Ali Rıza Erkuş, bu ilçenin ilginç simalarından biri. Günün önemli bir bölümünü kahvelerde ve özellikle üniversitelilerin takıldıkları lokallerde geçirir.
Öğrencilere takılır ve akşamın ilk saatlerinde evin yolunu tutar.
Ali Rıza Erkuş, geçtiğimiz hafta başında hafifçe bir rahatsızlık geçirdi ve soluğu doktorda aldı.
Erkuş doktorun bekleme salonunda bir süre oturdu ve sıra kendisine gelmişti.
Adı okununca hemen yerinden kalktı, muayene odasına girdi.
Doktorun masasının önündeki iskemleye yerleşti. Doktor, şikayet konusunun ne olduğunu sormaya vakit bulmadan, Ali Rıza abimiz hemen söze girişti:
"Sayın doktor, ne zaman başım ağrısa hemen bir aspirin alıyorum. Üşüttüğüm zaman C vitamini bol olan meyve suları içiyorum.
Midem bozulduğu zaman da karbonat alıyorum. Bu yaptıklarımı acaba doğru buluyor musunuz? Bundan başka yapabileceğim başka bir iş var mı?" Doktor cevap verdi:
"Evet, hepsi doğru... Bundan sonra yapacağınız tek şey 150 lira olan vizite ücretini ödemektir. O kadar."

ŞOFÖRLER ODASI'NI BEKLEYEN BİR GÖREV

Bostanlı, Mavişehir ve çevresinde çalışan taksicilerden bir grup dün yine POTA'nın hazırlandığı odadaydı. Sözcü seçtikleri Ali Rıza Bayrakçı'yı dinledik. Bu ikinci basın çıkarmasıydı Bostanlı şoförlerinin. Hedeflerinde, Bostanlı'ya ve Mavişehir'e yakın ilçelerden gelen taksilerin bu semtlerdeki çalışmaları vardı.
Ali Rıza Bayrakçı:
"Bu meslektaşlarımız, ekmeğimize ortak oluyor.
Kendi kentlerinde direksiyon sallayacaklarına Bostanlı ve çevresine geliyorlar. Mavi Şehir'de köşeleri tutuyorlar, duraklarımıza korsan girişi yapıyorlar" diyor ve ekliyor:
"Bu ekmek kavgasında taraf olmak istemiyoruz.
Plakalarının geçerli olduğu semtler ne güne duruyor.
Oralarda tezgah kursunlar, ekmeğimize ortak olmasınlar."

Bostanlı, Mavişehir ve çevresinde çalışan taksi şoförleri kararlı... Böyle giderse, eylem yapacaklar ve haklarını bu yolda arayacaklar.
Şoförler Odası'na duyurulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA