• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Türk Koleji’nde 3150 resim yarıştı ERKİN USMAN

İzmir Türk Koleji’nde 3150 resim yarıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2017, 00:00

İzmir Özel Türk Koleji kurucusu, merhum eğitimci ve Matematik Öğretmeni Bahattin Tatış'ın ilkelerini yaşatmak, O'nun sanata verdiği değeri vurgulamak ve genç nesilleri sanata teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen "Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması"nın bu yıl 15.si düzenlendi.
Gençlerimizin sanat yönünün gelişmesini, kendilerini ifade etmelerini, hayal güçlerini zenginleştirmelerini, düşünme yeteneklerinin güçlenmesini, yaşama bağlılıklarının artmasını sağlamak; düşündüklerini biçimsel anlatımla ortaya koyabilecekleri teknik bilgi ve beceriler kazandırmak, güzel sanatlara olan duyarlılıklarını arttırmak amacını taşıyan "Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması"na bu yıl da "Ortaokul", "Lise ve Dengi Okullar" ve "Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri" kategorilerinde toplam 3150 eser katıldı.
Ortaokul, Lise ve Dengi Okullar ile Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödüllerinin yanı sıra "Güven Zeyrek Jüri Özel Ödülü" verildiği 15. İTK Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödül Töreni bugün İTK Uşakizade Köşkü içinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Paşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.
Geleceğin sanatçılarının ödüllendirileceği, dereceye giren eserler ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan serginin açılışının da gerçekleştirileceği "ödül töreni ve sergi açılışı"nda ayrıca bu yıl sergilenmeye değer görülen eserler satışa sunulacak.
Sanatseverlerin heyecanla beklediği sergi ay sonuna kadar açık kalacak.

Karşıyakalılar lokmada buluştu

Her yıl Mayıs ayının ilk pazar günü yapılan geleneksel Karşıyaka Lisesi Lokma günü bu yıl da Karşıyaka Lisesi mezunlarının katılımıyla yapıldı. Gün boyu lokma yenildi ve çeşitli gösterilerle liseliler birbirleriyle hasret gidererek eski günlerini yeniden yaşadı...Karşıyaka Belediye Bandosu'nun konseriyle başlayan etkinlik, okul öğrencilerinin oluşturduğu müzik grupları, modern dans ve halkoyunlarıyla devam etti. Matematik, fen ve sosyal projelerin tanıtımı ile resim sergisinin de gerçekleştiği etkinlikte Okul Müdürü Fikret Arıkel ile İKLEV Başkanı Mehmet Erişkin, Karşıyaka Liselileri 'bir başka' yapan şeyin, bireysel, kentsel, toplumsal sorumluluk duygularının yüksekliği olduğunu, Karşıyaka Lisesi'nin Türkiyemizi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek, daha da ileri taşımakta kararlı gençlerin lisesi olduğunu belirttiler. Lisenin sorumlu yurttaş olmanın bilincinde gençler yetiştirdiğini, liseliler arasındaki birlik ve dayanışmanın artarak devam ettiğini vurguladılar.
Gelecek yıl bir başka lokma gününde bir arada olma sözü verildi.

KSK-1912 yemeğine ilgi büyüktü


Karşıyaka-1912 Derneği'nin geleneksel yemeği Mavişehir Ali's Restoran'da yapıldı. Yemeğe, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, eski Divan Başkanı Sadrettin İşçimenler, Divan Başkan Vekili Halil Zeki Osma, Basketbol Şube Başkanı Serdar Işıldar, eski başkanlardan Ünal Kamalı ve yeşil-kırmızılı camianın önde gelen isimleri katıldı. Toplantıda Karşıyaka'nın geleceğiyle ilgili görüşler ve çözüm önerileri sıralandı, tarihi kulübün kurtuluşunun birlik ve beraberlikle sağlanacağı üzerinde duruldu.

Tedavi

Her gece yatmadan önce, ayaklarını haşerat ilacı ile yıkayan deliye, başhekim sordu:
-Neden her gece böyle yapıyorsun?
Deli kurnaz kurnaz güldü:
-Ayaklarımda karıncalanma var doktor bey. Karıncaları öldürüyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA