• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En büyük mücevher sanayisi Türkiye’de ERKİN USMAN

En büyük mücevher sanayisi Türkiye’de

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2017, 00:00

Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) tarafından düzenlenen JTR Mücevher Tasarım Yarışması bu sene Haremin İhtişamı temasını seçti. 5 bin yıla kadar giden mücevher geleneğinin temsilcisi olan Türkiye, sahip olduğu kapasiteyi geleceğe taşımak istiyor. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, sanıldığının aksine en değerli katkının tasarım olduğuna dikkat çekerek tasarımcıları yarışmaya davet etti.
Mücevher İhracatçıları Birliği her sene geleneksel olarak düzenlediği tasarım yarışmasının bu seneki temasını "Haremin İhtişamı" olarak açıkladı.
9 Ekim tarihinde başlayan yarışma başvuruları 15 Aralık tarihine kadar sürecek.
Türkiye'nin 5 bin yıllık bir mücevher geleneğinin temsilcisi olduğunu belirten Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR) Başkanı Ayhan Güner, bu geleneği geleceğe taşımak istediklerini söyledi. Güner günümüzde altın takıların önemini koruduğunu ancak değerli taşlar kullanılarak üretilen mücevherlerin de payını artırdığını söyledi.
Türk mücevher sektörünün yüksek bir üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Güner sözlerine şöyle devam etti:
"Buradaki en önemli unsur katma değer. Altın ve pırlanta bizim için hammaddedir. Ne kadar özel bir tasarım yaparsak, ne kadar başarılı bir işçilik sergilersek satış fiyatımız da o kadar yüksek olur. Mücevherlerimizi tüm dünyaya ihraç ediyoruz; üretim gücümüz ve tasarımlarımız büyük hayranlık yaratıyor. Dünyanın en büyük mücevher endüstrilerinden birine sahibiz. Üretim gücümüz ve kalitemiz çok yüksek." Bu sene 10. kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni 23 Mart 2018 günü gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler Mücevher İhracatçıları Birliği web sitesindeki tasarımcı portalı ya da www.mucevhertasarimyarismasi.com adresinden ulaşarak bilgi alabilir.

DİKİLİ'DE OKULLARA HİZMET ATAĞI

İlçe sınırlarında yer alan okulların yönetimleri ile velilerden gelen talepler doğrultusunda okullarda gerçekleştirilen bakım, onarım, tadilat çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden Dikili Belediyesi ekipleri, Çandarlı Mehmet Dilsiz Ortaokulu'nda kaynaştırma öğrencilerinin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfını baştan aşağı yeniledi. Ekipler okul ana binası zemin katta bulunan ve kaynaştırma öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfı ihtiyaçlara göre baştan aşağı tasarladı ve pırıl pırıl hale getirdi.
"Eğitime Tam Destek" ilkesiyle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de iki etapta gerçekleştirdiği çalışmalarda bir taraftan Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu bahçesinde öğrencilerin kütüphane ve yemekhaneye ulaşımını sağlayan okul içi alanın tüm kilit taşlarını yenileyerek, okul bahçesindeki spor sahası etrafına duvar ördü.
Aynı anda dört koldan yürütülen diğer çalışma da Salihler Mahallesi'nde yer alan 80. Yıl Salihler Ortaokulu'nun yıpranan bina duvarılarında bakım, onarım çalışması yapılarak, duvarlar komple boyandı.
Yağmur suyu tahliye tesisati ile su tesisatının komple yenilendiği çalışmaların kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA