• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’den tepki: UBER yasal bir kurum değil ERKİN USMAN

İzmir’den tepki: UBER yasal bir kurum değil

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2018, 00:00

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, aynı zamanda Türkiye Şoförler Federasyonu yöneticilerinden...
Anık, UBER konusunda İstanbul'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu olaylar maalesef taksicilerimizin imaj kaybına neden oldu" dedi ve ekledi:
"Biz sorunun kavga ile değil, üyelerimizin kendilerini geliştirmesiyle, mesleki alanda verilen hizmetlerin kalitesinin artırılmasıyla çözüleceğine inanıyoruz. Evet. UBER yasal değildir. Hak gasplarına yol açmaktadır.
Londra başta olmak üzere Avrupa'nın birçok kentinde ve ülkesinde yasaklanmıştır.
Konu yasal düzenlemelerle ele alınmalıdır.
Hiçbir neden UBER uygulamasını savunmak için yeterli değildir. Taksici esnafı da, kendini yenileyerek, hizmet kalitesini artırarak ekmeğine sahip çıkmalı ve haklarını savunmalıdır." Anık, şöyle devam ediyor:

DÜNYADA YASAK

Taksi, tarife yüklenmiş ve tip onayı alınmış taksimetre ile yolcu taşıyan motorlu araçtır. Altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, UBER bünyesindeki araçlarla yapılan taşımacılık illegaldir ve yasal değildir. UBER sistemini kullanan yolcuya da ceza yazılmaktadır. 2016 yılından bu yana 7.500'e yakın UBER sürücüsü ve 8 bine yakın yolcuya ceza kesilmiştir. Taksiciler, UBER'le olan haklı mücadeleyi kazanmak istiyorsa, öncelikle halkın desteğini yanlarına almalıdır

İZMİR'DE DURUM NE?

İzmir'de üyelerimizin modern araçlarıyla, hassasiyetleriyle, kaliteli hizmet standartlarıyla İstanbul'da yaşanan kötü olaylara izin vermediklerini ifade etmem gerekir. 2012 yılından bu yana 'Sarı Teknoloji' adı ile kurduğumuz sistemde tüm taksileri kontrol edebilmekteyiz. Bu sistem sayesinde geçmişe dönük yolculuklarda izlenen güzergah bilgisine, yolculuk ücretine ulaşılarak tüm seyahatler kayıt altına alınmaktadır. Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığımız yeni sistem ile mobil aplikasyon üzerinden müşteri ile taksiciyi buluşturacağız.

NİCE ZAFERLERE PINAR KSK

Doğrusunu söylemek gerekirse, Karşıyaka'nın yedi düveldeki ününü basketbol şubesi koruyor, Türkiye ve özellikle Avrupa'da başarıdan başarıya koşuyor. Önceki gece Mavişehir'deki Mustafa Kemal Paşa Salonu'nda Yunanistan'ın PAOK takımıyla FİBA Şampiyonlar Ligi'nde son derece önemli bir maç vardı.
İlk maçta rakibe 6 sayı farkla yenilmiştik, rövanşta 7 sayı farka ihtiyacımız vardı. Biz duble yaptık, 12 sayı farkla yenerek çeyrek final vizesi aldık. 7000 seyircinin müthiş tezahüratı ve tribünlere asılan "İzmir'i yeniden işgal etmeyi hiç düşünmeyin" temalı dev pankartı, Yunanlıların kendi ülkelerinde Türk takımlarına gösterdikleri yakışıksız davranışlana da bir cevap nieteliği taşıyordu. Dedik ki, "Biz her zaman büyüğüz, bizle uğraşmayın..."

ÖVGÜLER AZ BİLE

Selçuk Yaşar, Allah ömürler versin bu camianın gerçek babası, duayeni, herşeyi.
1958 yılında ilk başkanlığı sırasında elimizde makbuzlarla Karşıyaka Çarşısı'ndan birlikte para topladığımızı hatırlarım. Tam 60 yıldır Karşıyaka'ya verdiği destekle kulübü ayakta tuttu, verdiği paraları hiçbir zaman istemedi. Böylesi kulüp aşkıyla yanan dünyada kaç kişi vardır? Pınar'ın da KSK basket takımına verdiği desteğin 20. yılını kutluyoruz. Yaşar Holding'e, Selçuk ağabeye, Selim, Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı'na ne kadar övgüler yağdırsak az. Kaf-Kaf'lar 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 lig ve 1 Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazanmış. Ve Avrupa Şampiyonluğu'nu da, hatırlamak istemediğimiz şekilde finalde hem de 20 sayı farkla öndeyken maalesef zemine attığımız bir şişeyle Mavişehir KSK Arena'da 7000 seyirci önünde dramatik şekilde kaybetmişti. Ahlar, vahlar içinde.
Böyle fırsat bir daha ayağımıza gelir mi, sanmam.

ÖRNEK ALSINLAR

Futbolcular basketçileri örnek almalı. Pınar KSK-PAOK maçından sonra Karşıyakalı futbolcular, basketbolcularla zaferi birlikte paylaşmışlar. Ama onlardan da kurtuluş mücadelesini kazanmalarını, vapuru batırmamalarını bekliyoruz. İşleri zor ama imkansız değil. Kurtulsunlar bu vefakar taraftar onları da baştacı yapacaktır, bilsinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA